باید و نبایدهای تغذیه در ماه مبارک رمضان/سلامت
آیا بایددرماه رمضان وعده شام راحذف کرد؟
برای بوی بددهان هنگام روزه داری چه بایدکرد؟
میوه چه نقشی دررفع تشنگی شما دارد؟
گل بانو: در این بخش سعی میشود علاوه بر دستورهای غذایی مناسب این ماه نكاتی در رابطه با رژیم غذایی مرتبط با این ایام ارائه شود تا علاوه بر بهره معنوی بتوان سلامت عمومی بدن را حفظ كرده و روزهای طولانی تابستانی را با قدرت و سلامت گذراند.
اتفاقی كه در ماه مبارك رمضان میافتد آن است كه وعدههای غذایی جابهجا میشود و برخلاف تصور حذف نمیشود. با این تفاوت كه فواصل زمانی صرف غذا تنظیم معمول خود را از دست میدهد، یعنی وعدههای صبحانه، ناهار و شام به سحری افطاری و شام تبدیل میشود. در این میان فاصله صبحانه تا ناهار دوبرابر میشود و مسئله این است كه عملكرد بدن را به خصوص در فصل تابستان تحت تاثیر قرار میدهد. برخی از مهمترین نكات كلیدی كه رعایت آنها باعث حفظ سلامت بدن شده و روزهداری در تابستان را آسانتر میسازد از این قرارند:
سحری:
وعده سحری قرار نیست شما را تا افطار سیر نگه دارد چون در این صورت روزه گرفتن بیمعنی است. آنچه كه مهم است استفاده از مواد غذایی و رژیم مطلوبی است كه در فعالیتهای روزانه بدن خللی ایجاد نشود.
یكی از مهمترین نكات در ماه رمضان كه باعث آزار فرد روزهدار و اطرافیان میشود بوی بد دهان است. در حقیقت این بوی نامطبوع نه از دهان بلكه از معده متصاعد میشود و مسواك زدن به هیچ وجه كارساز نیست. بهترین پیشنهاد امتناع از خوردن مواد غذایی تولیدكننده این بو مانند سیر و پیاز است. در كنار آن جویدن كمی برگ معطر مانند جعفری و ریحان در پایان غذا و نوشیدن آب كه در آن لیموترش چكانده شده مفید و موثر است.
حتما میدانید مواد قندی باعث تولید انرژی در بدن میشود اما با توجه به اینكه قند موجود در شیرینیهایی مانند زولبیا و بامیه به سرعت در بدن به انرژی تبدیل میشود، مصرف اینگونه خوراكیهای قندی به هیچ وجه توصیه نمیشود. به جای آن بهتر است از خرما، كشمش و برنج استفاده كنید كه به دلیل اینكه قند موجود در آنها به تدریج در بدن میسوزد، انرژی روزانه شما را كاملا برآورده میكند و در بین روز دچار رخوت، بیحالی و سردرد نمیشوید.
شیر ولرم، چای كمرنگ با لیمو و آبمیوههای طبیعی مناسبترین نوشیدنیها برای وعدههای سحری هستند.
برای سحری بهتر است معده خود را سنگین نكنید و از مواد غذایی كمحجم و پرانرژی استفاده كنید یا اگر خوراكهای اصلی مانند برنج را در این وعده قرار دادهاید مانند یك ناهار سبك و در حجمی معادل نصف وعده ناهار میل كنید. میوههایی مانند انبه و موز همراه خوبی در كنار غذای سحری هستند.
افطار:
هنگام غروب بدن تمام انرژی خود را مصرف كرده است، بنابراین نیاز فوری به مواد قندی و نشاستهای دارد اما با توجه به اینكه فاصله وعده افطار تا شام كم است بهتر است حجم خوراك كم باشد. اما طوری انتخاب شود كه به سرعت قند بدن را بالا ببرد. در این زمان است كه مصرف مواد قندی و نشاستهای مانند زولبیا و بامیه و سوپ و آش نشاسته دارد مانند آش رشته و حلوا، شله زرد و سمنو البته در حجم كم میتواند به سرعت بدن را به شرایط نرمال برگرداند.
به هیچ عنوان افطار خود را با آب سرد باز نكنید، چون علاوه بر اینكه عطش شما را برطرف نمیكند بلكه سیستم گوارشی رادرگیر تنظیم دمای معده با آب سرد میكند و كل بدن را دچار اختلال میكند.
مصرف میوه در فاصله بین افطار و شام علاوه بر اینكه بدن را بالانس میكند، نیازهای ویتامینی بدن را برآورده و در كنار آن سیستم گوارش را به آرامی فعال كرده و برای هضم راحت شام آماده میكند.
شام
بهتر است زمان صرف شام را نسبت به اوقات عادی، یكی، دو ساعت تغییر داده و به تاخیر بیندازید تا سیستم گوارشی بتواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد.
در كنار شام بهتر است ماست، سالاد و سبزی خوردن را قرار دهید تا نیازهای بدن برآورده شود.
مصرف زیاد لبنیات در زمانی كه آب كافی به بدن نمیرسد باعث ایجاد سنگ در كلیه و مجاری ادراری میشود پس بهتر است اندازه را رعایت كنید.
مواد غذایی اسیدی مانند ترشی را كمتر مصرف كنید تا به معدهتان آسیب نرسد.
رعایت صحیح نكات سلامت در این ایام نه تنها به بدن شما آسیب نمیرساند بلكه باعث دفع سموم و سوختن چربیهای اضافی بدن شده و فرد روزهدار را در پایان ماه مبارك رمضان در شرایطی بهتر از قبل قرار میدهد.
منبع:پارسینه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0