دسر شب یلدا با بیسکویت یکی از پر طرفدار ترین و خوشمزه ترین انواع دسر های یلدایی می باشد. 8 مدل دسر شب یلدا با بیسکویت را به صورت مرحله به مرحله برایتان آموزش داده ایم تا در این شب به یاد ماندنی سفره ای زیبا و خوشمزه برای خانواده و عزیزانتان بچینید.
دسر شب یلدا با بیسکویت
دسر انار شب یلدا با بیسکویت و ژله و نشاسته
مواد لازم برای تهیه دسر انار شب یلدا
- ژله انار ۱/۲ بسته
- آب جوش ۱ پیمانه
- نشاسته ذرت ۳ ق غذا خوری
- آب سرد ۱ پیمانه
- خامه صبحانه ۳ ق غذا خوری
- شکر ۲ الی ۳ ق غذا خوری
- وانیل نوک ق چای خوری
- بیسکویت پتی پور ساده و کاکائویی یا نان روغنی به مقدار لازم
مراحل تهیه دسر شب یلدا با بیسکویت
آماده سازی ژله
ابتدا ژله انار را نصف کنید و داخل کاسه ریخته و به آن آب جوش را اضافه کنید شما می توانید از هر طعم و مزه که دوست دارید استفاده کنید ولی اگر برای شب یلدا این دسر را تهیه می کنید بهتر است از ژله انار استفاده کنید و آن را بن ماری کنید و یا برای ۱ دقیقه داخل مایکروفر قرار دهید تا شفاف شود.
آماده سازی نشاسته
در ادامه نشاسته ذرت را به همراه آب سرد داخل یک قابلمه ریخته و مخلوط کنید و هم بزنید تا گلوله های نشاسته باز شود سپس نشاسته ذرت را روی حرارت قرار دهید تا کم کم غلیظ شود وقتی نشاسته غلیظ شد ژله گرم را که بن ماری کردید به آن کم کم اضافه کنید دقت کنید نباید یهو آن را بریزید وگرنه گلوله می شود.
افزودن خامه صبحانه
سپس مخلوط نشاسته و ژله را روی حرارت کم قرار دهید تا مواد یکدست شود و گلوله ها کاملا باز شود اگر باز نشد می توانید گلوله ها را جدا کنید و از روی حرارت بردارید. در ادامه خامه صبحانه را روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید تا گرم شود سپس مخلوط خامه صبحانه را اضافه کنید و هم بزنید در ادامه شکر و وانیل را نیز اضافه کنید و اگر خیلی مواد سفت بود کمی روی حرارت قرار دهید تا کمی روان شود.
تهیه دسر شب یلدا با بیسکویت
در ادامه یک بیسکویت پتی پور یا روغنی روی سطح قرار دهید و با قاشق از مخلوط تهیه شده بریزید و یک بیسکویت دیگر و مجدد کمی از کرم تهیه شده و در انتها دور تا دور دسر را بیسکویت قرار دهید و در انتها کمی از کرم را روی آن ریخته و دانه های انار را بریزید سپس دسر انار را برای ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه دسر انار خوشمزه
- خامه را نباید سرد اضافه کنید وگرنه دسر بریده می شود.
- می توانید برای تهیه این دسر از یک لایه بیسکویت کاکائویی و ساده استفاده کنید.
- می توانید با انواع ژله ها این دسر را تهیه کنید.
پارفه انار و گردو دسر شب یلدا با بیسکویت
این دسر از آن دسرهای ایرانی-آمریکایی است که مناسب جشنهای زمستانی مثل یلدا و کریسمس است. در عین خوشمزه بودن رسپی راحتی هم دارد.
مواد لازم
- ۲ فنجان ماست یونانی یا خامه فرم گرفته
- ۵ قاشق غذاخوری شیر تغلیظ شده
- ۸ عدد بیسکویت (ترجیحا شکلاتی)
- ۱ فنجان گردو (بادام یا پسته) خرد شده
- نصف فنجان انار
- در صورت نیاز کمی پودر قند
مراحل تهیه دسر شب یلدا پارفه انار با بیسکویت
ابتدا ۸ عدد بیسکویت با طعم دلخواهتان را بردارید و کاملا آنها را خرد کنید.
ماست یونانی یا خامه فرم گرفته را در ظرفی بریزید و آن را با شیر تغلیظ شده مخلوط کنید تا کرم رنگ شود. شیرینیش را بچشید. اگر میخواهید شیرینتر شود کمی پودر قند به آن اضافه کنید.
گردوها که بسته به سلیقهتان میتوانید از بادام یا پسته استفاده کنید را بکوبید به طوری که به صورت قطعات درشت خرد شوند.
حالا نوبت لایه لایه چیدن است. پس ظرف دسرتان را بردارید و مقداری از بیسکویتهای خرد شده را در انتهای ظرف بریزید و با ته قاشق کمی فشار دهید.
به عنوان لایه دوم، کمی از مخلوط ماست یونانی و شیر تغلیظ شده را به آرامی روی بیسکویتها بریزید. کمی ظرف را تکان دهید تا مایع تهنشین شود.
حالا در آخرین مرحله، گردوهای خرد شده را روی لایهی ماست و شیر بریزید. این لایهچینی را تکرار کنید تا ظرفتان کاملا پر شود. در اتنها دانههای انار را روی ظرف دسرتان بریزید. میتوانید از بیسکویت استفاده شده هم به عنوان تزیین روی دسر استفاده کنید.
بیسکوئیت اناری
مواد لازم
- شکلات کیلویی(تخته ای) : به مقدار لازم
- بیسکوئیت از هر مدلی که دوست دارید : به مقدار لازم
- نان تارت : به تعداد نصف بیسکوئیت ها
- دانه ی انار : به مقدار لازم
- خلال پسته : برای تزیین
طرز تهیه دسر بیسکوئیت اناری
ابتدا شکلات را بن ماری کنید و به اندازه ی 1 قاشق چایخوری از آن را روی بیسکوئیت ها بزنید و همه جای بیسکوئیت پخش کنید.
نان های تارت را نصف کنید و پایین بیسکوئیت قرار بدهید و با دانه های انار به عنوان گل بالای نان تازت بریزید و با خلال پسته تزیین کنید. به همین راحتی و زیبایی و خوشمزگی.
تارت موس انار دسر شب یلدا با بیسکویت
تارت موس انار دسری است که با جرات میتوان گفت انار قهرمانش است. از همه مهمتر نیازی به پخت ندارد. حتی میتوان مایع موس آن را هم به تنهایی میل کرد.
موارد لازم
- ۱۰۰ گرم بیسکویت سبوسدار خرد شده
- ۵۶ گرم کره (ترجیحا بدون نمک)
- ۲ الی ۳ عدد انار
- ۱۰۰ گرم شکر
- ۱ قاشق غذاخوری ژلاتین
- ۱ قاشق چایخوری شربت آبلیمو
- ۲۴۰ میلیلیتر (یک فنجان) خامه سنگین
- ۳ قاشق غذاخوری آب سرد
رسپی
یک ظرف گرد ۸ الی ۹ اینچی را با پلاستیک بپوشانید به طوری که پلاستیکها تا لبه بیرونی ظرف ادامه داشته باشند (میتوانید از ظرف مخصوص موس استفاده کنید).
برای پایه موس، بیسکویتها را خرد کنید و کره ذوب شده را به آن اضافه کنید تا یک مخلوط شنی مرطوب داشته باشید.
حال مخلوط آماده شده را در انتهای ظرف پخش کنید و اجازه دهید حداقل ۳۰ دقیقه سرد شود.
در ظرفی، به اندازهی ۳ قاشق غذاخوری آب خنک بریزد و ژلاتین را بهش اضافه کنید و کنار بگذارید.
به کمک مخلوطکن، دانههای انار را با هم مخلوط کنید. سپس به کمک صافی، دانههای انار را از آب انار جدا کنید.
به آب انار کمی شکر اضافه کنید و اجازه دهید حرارت ببیند تا شروع به حباب زدن کند. حدود ۱۰ دقیقه بجوشانید و بگذارید کمی غلیظ شود.
سپس مایع را از روی حرارت بردارید و ژلاتین و شربت آبلیمو را به آن اضافه کنید. مخلوط را هم بزنید تا هم ژلاتین حل شود و هم مایع به حالت ژلهای در نیاید و به دمای اتاق برسد.
حال خامه را هم بزنید تا نرم شود و سپس به مخلوط آب انار اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.
سپس مخلوط بدست آمده را روی پایههای بیسکویت بریزید و اجازه دهید ۴ تا ۶ ساعت یا یک شب، درون یخچال بماند.
حال موس شما آماده است تا به ظرف دسرتان منتقل شود.
خب دیگر به پایان رسپی دسرهای هیجانانگیز شبهای یلدا رسیدیم. امیدواریم با این رسپیها، امسال سفره یلدایی خوشمزه و متفاوتی را تجربه کنید و بیسکویت فرخنده را هم در سفرههایتان شریک کنید.
پودینگ شکلاتی با بیسکویت پتی بور
مواد لازم
- خامه صبحانه : یک بسته (۲۰۰ گرم)
- کره : ۱۰۰ گرم
- بیسکویت پتی بور کاکائویی : ۲ بسته
- پنیر خامه ای : ۲۰۰ گرم
- پودر شکر : ۶ قاشق غذاخوری
- وانیل : ۱/۲ قاشق چایخوری
- پودر کاکائو : ۱ قاشق غذاخوری
- شکلات برای تزیین : به میزان دلخواه
دستور تهیه
- خامه را به مدت ۲ ساعت در فریزر قرار دهید، سپس آن را از فریزر خارج کرده و ۳ قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کنید.
- خامه و شکر را با دور تند همزن حدود ۵ دقیقه، بزنید تا خامه فرم بگیرد و به شکل خامه قنادی درآید.
- باقیمانده شکر را به پنیر خامه ای اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شوند، سپس کرهی نرم شده را به آن اضافه کرده و هم بزنید.
- خامه فرم گرفته، وانیل و پودر کاکائو را به مخلوط پنیری فوق افزوده و هم بزنید تا یکدست و کرم مانند شوند.
- ته قالب مورد نظر پلاستیک فریزر پهن کرده و از مایهی کرمی روی آن بریزید.
- روی کرم را با یک لایه بیسکویت پتی بور بپوشانید و مجددا روی بیسکویت، کرم بمالید.
- مراحل فوق را تکرار کنید تا کرم تمام شود و لایه آخر را با کرم بپوشانید.
- روی دسر را با نایلون بپوشانید و قالب را ۷-۶ ساعت در یخچال قرار دهید تا ببندد.
- دسر را از یخچال خارج کرده و در ظرف سرو برگردانید، سپس روی آن را با شکلات رنده شده، پودر کاکائو یا پودر نارگیل تزیین کنید.
چیز کیک انار ؛ دسر شب یلدا با بیسکویت
چیز کیک از آن دسرهایی است که همه سبک سلیقهای را راضی میکند. پس اگر میخواهید یک دسر کم ریسک را برای مهمانی شب یلدا انتخاب کنید، ما چیزکیک انار را پیشنهاد میکنیم.
مواد لازم
- ۳۰ گرم بیسکویت فندقی
- ۳۰ گرم بیسکویت زنجبیلی
- ۳۰ گرم بیسکویت دارچینی
- *(میتوانید به جای این بیسکویتها از بیسکویت شکلاتی یا هر طعم دلخواه دیگر استفاده کنید)
- ۳ قاشق غذاخوری کره آب شده
- ۴۰۰ گرم پنیر خامهای پرچرب
- ۶۰ گرم شکر
- ۱ قاشق چایخوری پوست لیمو رنده شده
- ۱ قاشق غذاخوری سیروپ فندق
- ۱۵۰ میلیلیتر خامه دوبل
- ۶ برگ ژلاتین
- ۲۵۰ میلیلیتر آب انار
- دانههای انار
رسپی
فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
تمام بیسکویتها را خرد کنید. قرار است این بیکسویتهای خرد شده، پایه چیز کیک باشند. سعی کنید قطعات بیسکویت درشت نباشند.
کرهی ذوب شده را به بیسکویتها اضافه کنید و سپس مخلوط آماده شده را داخل قالب کیک بریزید. با قاشق، مخلوط داخل کیک را به طور یکسان پخش کنید و کمی فشار دهید.
سپس قالب کیک را درون فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا به مدت ۱۰ دقیق بپزد و سپس اجازه دهید کمی خنک شود.
حال پنیر خامهای، پوست لیمو رنده شده، شکر و سیروپ فندوق را با هم درون یک کاسه مخلوط کنید. سپس خامه دوبل را با دقت به آن اضافه کنید.
حال این مخلوط آماده شده را روی خردههای بیسکویت پخته شده در فر، بریزید. دقت کنید که سطح مخلوط خامه کاملا روی خردههای بیسکویت تراز شده باشد. سپس به مدت ۳ ساعت درون یخچال قرار دهید.
۱۰۰ میلیلیتر آب انار را درون قابلمهای گرم کنید. سپس دانههای انار را به آن اضافه کنید.
ورقههای ژلاتین را به مدت ۵ دقیقه در ظرف آب سرد قرار دهید. سپس ورقهها را فشار دهید تا آبش گرفته شود و بعد آن را به مایع گرم داخل قابلمه اضافه کنید.
بعد از اضافه کردن ژلاتین، سریع مایع را هم بزنید تا سریعا برگههای ژلاتین حل شوند. سپس ۱۵۰ میلیلیتر باقی مانده از آب انار را هم اضافه کنید.
اجازه دهید مایع چند دقیقه خنک شود و سپس آن را روی چیزکیک سرد شده بریزید. دوباره چیزکیک را حداقل به مدت ۲ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا ببندد.
وقتی سفت شد، دیگر چیزکیک انار شما آمادهی خوردن است.
دسر شب یلدا با بیسکویت پتی بور و نشاسته
مواد لازم
- شیر : ۴ لیوان
- شکر : ۱ لیوان
- آرد سفید : ۲ قاشق غذاخوری
- پودر نشاسته گندم : ۴ قاشق غذاخوری
- کره : ۲۵ گرم
- بیسکویت پتی بور کاکائویی : ۱ بسته
- وانیل : ۱ قاشق چایخوری
- پودر کاکائو : ۱ قاشق غذاخوری
دستور تهیه
- شیر، شکر، پودر کاکائو، آرد و نشاسته را در قابلمه ریخته، هم بزنید و روی حرارت قرار دهید. مواد را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.
- وقتی مواد غلیظ شدند و غلظت آنها کمی بیشتر از فرنی شد، حرارت را خاموش کرده و کره و وانیل را به آن اضافه کنید.
- مخلوط فوق را گاهی هم بزنید تا از داغی بیافتد.
- کف قالب مورد نظر را با نایلون بپوشانید و یک لایه از کرم فوق را روی آن بریزید.
- یک ردیف بیسکویت پتی بور روی کرم بچینید و روی بیسکویت را با کرم بپوشانید.
- مراحل فوق را تکرار کنید تا مواد تمام شود و لایه آخر را با کرم بپوشانید.
- قالب را حدود ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا دسر خودش را بگیرد، سپس آن را در ظرف سرو برگردانید و روی آن را با شکلات بن ماری شده و یا پودر کاکائو تزیین کنید.
دسر شب یلدا با بیسکویت و موز
مواد لازم
- پودر ژله موز : ۱ بسته
- آب جوش : ۱٫۵ لیوان
- موز : ۲ عدد
- شیر : ۱ لیوان
- بستنی وانیلی : ۱ لیوان
- بیسکویت پتی بور : ۱ بسته
- پودر ژلاتین : ۲ قاشق غذاخوری
- شکلات چیپسی : ۲ قاشق غذاخوری
مراحل تهیه دسر موز و بیسکویت
مرحله اول
برای تهیه دسر موز و بیسکویت خوشمزه در ابتدای کار، بستنی و شیر را از یخچال خارج کرده و در فضای آشپزخانه قرار می دهیم تا با دمای محیط هماهنگ شوند که پس از اضافه کردن ژلاتین به آنها، مایه حالت لختگی پیدا نکند.
در این مرحله ژله موزی را درون یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس آب جوش را به آن اضافه کرده و کاسه را روی حرارت غیر مستقیم بخار آب کتری قرار داده و بنماری می کنیم تا ذرات ژله به طور کامل حل شوند.
مرحله سوم دسر شب یلدا با بیسکویت و موز
حالا یک قالب مناسب انتخاب کرده و درون آنرا با مقداری روغن مایع چرب می کنیم. در ادامه یک لایه نازک از ژله موز را درون قالب ریخته، سپس قالب را به مدت ۳۰ دقیقه درون یخچال قرار می دهیم تا ژله نیم بند شود.
مرحله چهارم
پس از گذشت این زمان قالب را از یخچال خارج کرده، سپس یک عدد موز را به صورت ورقه ای خرد می کنیم و درون قالب می چینیم. در ادامه مجددا روی موز مقداری ژله موز ریخته و قالب را به مدت ۳۰ دقیقه درون یخچال می گذاریم.
مرحله پنجم دسر شب یلدا با بیسکویت و موز
پس از گذشت این زمان مجددا قالب را از یخچال خارج می کنیم و مقداری شکلات چیپسی به صورت پخش درون قالب ریخته و مقداری از ژله را درون قالب می ریزیم، سپس قالب را به یخچال بر می گردانیم تا ژله نیم بند شود.
مرحله ششم
زمانی که ژله نیم بند شد، قالب را از یخچال خارج کرده و چند عدد بیسکویت را به صورت کامل روی ژله می چینیم، سپس باقی مانده ژله را درون قالب روی بیسکویت ها می ریزیم و قالب را مجددا درون یخچال قرار می دهیم.
مرحله هفتم
در این مرحله بستنی و شیر به دمای محیط رسیده را درون غذاساز یا میکسر می ریزیم، سپس باقی مانده بیسکویت ها را به همراه موز به آن اضافه کرده و به خوبی میکس می کنیم تا مواد با هم ترکیب و پوره شوند.
مرحله هشتم
حالا پودر ژلاتین را با مقداری آب مخلوط کرده و روی حرارت بخار آب بنماری می کنیم تا کاملا شفاف شود، سپس ژلاتین را به مخلوط شیر بستنی اضافه کرده و در حد ترکیب شدن هم می زنیم. در ادامه قالب را از یخچال خارج می کنیم.
مرحله نهم
در این مرحله از دسر شب یلدا با بیسکویت مایه شیر بستنی را درون قالب ریخته و مجددا قالب را به مدت ۸ ساعت درون یخچال قرار می دهیم تا دسر کاملا سفت شود. پس از گذشت این زمان دسر را درون ظرف مورد نظرمان بر می گردانیم و در کنار چیدمان یلدایی سرو می کنیم.
این دسر های جذاب را می توانید در کنار شام شب یلدا سرو نمایید و به سفره تان رنگ و لعاب ببخشید.
یلدا یعنی چه ؟
یلدا واژهای سُریانی به معنای زایش و تولد است. سریانی زبانی بود که در میان مسیحیان رواج داشت. این معنا، از بررسی و تحقیق در واژهنامهها و کتابهای تاریخی به دست آمده است. ابوریحان بیرونی، دانشمند همه فن حریف و تقویمشناس، از شب یلدا با نام میلاد اکبر یاد میکند و منظور از این نام را میلاد خورشید دانسته است.
کتاب آثار الباقیه نوشته اوست. کتاب به عربی نوشته شده و در حال حاضر، چند ترجمه فارسی از آن منتشر میشود. ابوریحان در این کتاب گاهشماری و تقویم اقوام مختلف را بررسی کرده است. اگر علاقمند باشید میتوانید مراسمات و جشنهای اقوام باستان را در این کتاب مطالعه کنید.
دقیقا مشخص نیست که واژه یلدا چه زمان و چطور وارد زبان فارسی شده است. از تاریخ اینطور برمیآید که مسیحیان اولیه که در روم زندگی سختی داشتند و عدهای از آنان به ایران مهاجرت میکنند. به علت نزدیکی فرهنگی، این واژه سریانی به فارسی راه پیدا میکند.
شب چله یعنی چه ؟
شب چله در حقیقت همان شب یلدا است. چون از فردای این شب، چله بزرگ زمستان آغاز میشود به آن شب چله میگویند.
ایرانیان در زمانهای قدیم، یک نوع تقویم کلی نگر هم داشتند. این تقویم بیشتر در کارهای کشاورزی و دامپروری کاربرد داشت. آنها دو موقع از سال را به نام چله میشناختند. چله تابستان که از تیر شروع میشد و چله زمستان که از دیماه. چلهها هر کدام به دو دوره تقسیم میشدند؛ چله بزرگ و چله کوچک. چهل روز ابتدایی را چله بزرگ و بیست روزِ بعد را چله کوچک مینامیدند.
چله بزرگ زمستان که درست بعد از شب یلدا آغاز میشود؛ شروع زمستان است و شدت سرما در آن بیشتر است. چله بزرگ تا دهم بهمن طول میکشد. پس از آن، چله کوچک شروع و تا اول اسفند ادامه دارد. شدت سرما در چله کوچک کمتر است و آسیب کمتری هم میرساند. چهار روز پایان چله بزرگ، و چهار روز آغاز چله کوچک را، چهار چهار میگویند که نهایت شدت سرما در این مدت اتفاق میافتد.
تاریخچه ی شب یلدا
تاریخچهی شب یلدا به گذشتههای بسیار دور برمیگردد. اما قدمت دقیقش مشخص نیست. برخی باستانشناسان، تاریخ شب یلدا را هفت هزار ساله میدانند. آنها به ظروف سفالی دوره پیش از تاریخ، استناد میکنند. این ظروف دارای نقوش حیوانیِ ماههای ایرانی، مانند قوچ و عقرب هستند. البته این نقوشِ در کتیبهها و یافتههای باستانشناسی کمیاباند. اما باستانشناسان معتقدند، میشود آیین مربوط به شب یلدا را تا هفت هزار سال قبل، ردیابی کرد.
با همهی اینها آنچه بهعنوان شب یلدا رسمیت یافته، به حدود ۵۰۰ سال، قبل از میلاد برمیگردد. یلدا در زمان داریوش یکم به تقویم رسمی ایرانیان باستان، وارد شده است. تقویمی که برگرفته از گاهشماری بابلیها و مصریها ست.
برای شام شب یلدا معمولا غذاهایی مثل انار پلو، سبزی پلو با ماهی و زرشک پلو و … پخته می شود تا جشن و دورهمی شب یلدا کامل تر شود. در روستاها و شهرهای کوچک ایران در زمان های قدیم معمولا خانواده ها این شب را با نشستن در زیر کرسی های گرم می گذراندند، کرسی هایی که مطمئنا نشستن در دور آن ها مزه دیگری داشت.
نکات کلیدی در تهیه دسر انار یلدایی چیست؟
خامه را نباید سرد اضافه کنید وگرنه دسر بریده می شود. می توانید برای تهیه این دسر از یک لایه بیسکویت کاکائویی و ساده استفاده کنید. می توانید با انواع ژله ها این دسر را تهیه کنید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0