کد خبر : 19035
تاریخ انتشار : دوشنبه 4 اردیبهشت 1402 - 22:36

هپاتیت در دوران بارداری و نکاتی که باید بدانید

هپاتیت در دوران بارداری و نکاتی که باید بدانید

هپاتیت موضوعی است که برخی از خانم‌ها اطلاعات کافی درباره‌ی آن ندارند. هپاتیت در دوران بارداری ممکن است برای مادران بسیار نگران کننده باشد. بهتر است قبل از نفوذ هر فکر آزار دهنده و نگران کننده‌ای مطالعات و دانش کافی برای کسب اطلاعات مفید در این باره را کسب نماییم.

هپاتیت موضوعی است که برخی از خانم‌ها اطلاعات کافی درباره‌ی آن ندارند. هپاتیت در دوران بارداری ممکن است برای مادران بسیار نگران کننده باشد. بهتر است قبل از نفوذ هر فکر آزار دهنده و نگران کننده‌ای مطالعات و دانش کافی برای کسب اطلاعات مفید در این باره را کسب نماییم.

سوال مهمی که در این مورد وجود دارد این موضوع است که آیا این بیماری از مادر به جنین منتقل می‌گردد یا نه؟ با ما در این مطلب همراه باشید.

آیا فرد مبتلا به هپاتیت می‌تواند باردار شود؟

جواب این سوال مثبت می‌باشد. خانم‌های مبتلا به هپاتیت نیز می‌توانند باردار شوند. قطعا بارداری این افراد مانند سایرین نیست و حتما باید نکات لازم و ضروری را رعایت نمایند.

در صورتی که فردی مبتلا به هپاتیت قصد باردار شدن را دارد باید قبل از اقدام به بارداری تحت نظر باشد و مراقبت‌های لازم انجام گردد.

ممکن است فرد در دوران حاملگی مبتلا شود که در این صورت نیز باید درمان‌های دارویی خاصی را دریافت نماید. قطعا باید تمام مراحل تحت نظر پزشک متخصص انجام گردد.

احتمال انتقال بیماری از مادر به جنین در انواع هپاتیت‌ها

نوع A هپاتیت

در این نوع درصد انتقال بیماری از مادر به جنین بسیار کم می‌باشد. این نوع بیماری در طول زایمان نیز ممکن است منتقل گردد، اما در صورتی که مادر آزمایشات لازم را انجام داده و تحت درمان دارویی قرار گیرد، میزان ریسک انتقال بیماری بسیار ناچیز می‌شود.

متاسفانه برخی از مادران به پزشک متخصص مراجعه نکرده و دوره درمان خود را کامل نمی‌کنند. این موضوع می‌تواند هم برای مادر و هم جنین خطرات فراوانی را داشته باشد.

READ
کدام کودکان به گفتاردرماني نياز دارند/سلامت

نوع هپاتیت B

این نوع از هپاتیت جدی‌تر و کمی سخت‌تر از نوع قبلی می‌باشد. در مواردی که مادر مبتلا به نوع ب باشد، نوزاد باید در ۱۲ هفته اول زندگی خود واکسن ضد هپاتیت را دریافت نماید.

در صورتی که نوزاد واکسن‌های لازم را تا ماه پنجم دریافت نماید ۹۵ درصد از مبتلا شدن به این بیماری مصون می‌ماند و شانس ابتلا تنها ۵ درصد خواهد بود. دقت داشته باشید که بدون درمان دارویی و واکسن مورد نیاز به احتمال ۶۰ درصد نوزاد در طول زایمان به بیماری هپاتیت ب ابتلا می‌گردد.

نوع هپاتیت c

این نوع به طور کلی دارای علائم مخفی می‌باشد و حتی درمان ویروسی برای آن وجود ندارد. اگر خانمی مبتلا به این نوع، باردار شود، علائم بیماری شدیدتر نخواهد شد.

در صورتی که مادر در عین مبتلا بودن به این نوع هپاتیت به بیماری ایدز نیز مبتلا باشد، قطعا در زمان زایمان نوزاد مبتلا به بیماری خواهد شد.

در اغلب موارد به این خانم‌ها توصیه می‌گردد تا از بارداری جلوگیری نمایند، زیرا درمان دارویی قطعی برای این افراد وجود ندارد و بیماری مادر در طول بارداری یا زایمان به جنین منتقل خواهد شد.

نوع هپاتیت E

این نوع از بیماری سخت‌ترین و خطرناک‌ترین نوع آن می‌باشد. در صورتی که مادر مبتلا به این نوع از بیماری باشد قطعا در طول بارداری علائم بیماری او سخت‌تر و شدیدتر خواهد شد.

READ
2۰ پیمان تغذیه‌ای در آغاز بهار/سلامت

به طور کلی احتمال انتقال بیماری از مادر به جنین حدود ۵۰ درصد می‌باشد و حتی در ۲۰ درصد از موارد ممکن است منجر به فوت مادر شود. قطعا مادرانی که دارای این شرایط می‌باشند باید تحت شرایط خاصی و مورد نظر پزشک متخصص قرار بگیرند تا درمان موثری انجام بر روی آن‌ها انجام گیرد.

راه‌های انتقال هر نوع از هپاتیت به افراد

  • نوع A : از طریق رابطه جنسی محافظت نشده، آب و غذا و بزاق دهان منتقل می‌گردد.
  • نوع B : این نوع از بیماری از طریق خون انتقال می‌یابد، سرنگ آلوده، خالکوبی کردن، تماس زخم با خون آلوده، در صورت وجود این بیماری در یکی از اعضای خانواده سایرین باید واکسینه گردند.
  • نوع c : این نوع از هپاتیت نیز از راه خون انتقال می‌یابد. افرادی که از داروهای غیر مجاز و یا مواد مخدر استفاده کرده‌اند بیشتر مستعد ابتلا می‌باشند.
  • نوع E : این نوع نیز از راه جنسی و بزاق دهان منتقل می‌شود.

چگونه از ابتلا به این بیماری جلوگیری نماییم؟

نوع A : برای جلوگیری از مبتلا شدن باید بهداشت فرد را رعایت نموده و میوه و سبزیجات را به خوبی ضد عفونی نمایید. در جایی که این بیماری شایع است باید واکسن آن را دریافت نمایید.

نوع B : برای جلوگیری از ابتلا به این نوع نیز باید بهداشت فردی را به طور کامل رعایت نمایید. از رابطه جنسی پر خطر اجتناب نمایید. در هنگام انجام خالکوبی و یا سایر کارها نیز مراقب باشد.

READ
آیا تاکنون احساس جرقه در چشم تان داشته اید/سلامت

نوع C : رعایت بهداشت شخصی و عدم استفاده از سرنگ مشترک

آیا درمانی هم برای هپاتیت وجود دارد؟

برای نوع A در واقع هیچ درمانی وجود ندارد. البته با دریافت واکسن می‌توان افراد را مصون نمود. با درمان‌های دارویی می‌توان علائم را کنترل نمود.

در نوع B رعایت رژیم غذایی مفید و استفاده از مواد غنی می‌تواند در کاهش علائم موثر باشد. استراحت و درمان دارویی نیز کمک می‌کند.

هپاتیت نوع C را می‌توان با درمان دارویی درمان نمود و در واقع ۹۰ درصد از افرادی که مبتلا می‌شوند می‌توانند درمان شوند.

نوع E که نوع حاد هپاتیت می‌باشد هیچ درمانی ندارد و تنها می‌توان عوارض آن را محدود نمود.

منبع :ژرسه

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

کد امنیتی را وارد نمایید *