طرز تهیه اخته خَمَس/غذای محلی

یکی بیاد آب دهنمو جمع کنه !! این خوردنی خوشمزه از تنقلات گیلانه … پس اگه ترشی خورین بفرمایین…اگه هم نه راهکار دارم براتون! مواد لازم: آلبالو خشک: 1 لیوان اخته خشک: 1 لیوان آلوچه خشک: 1 و یک چهارم لیوان نمک و گلپر طرز پخت: همه رو بجز نمک و گلپر توی ظرف
یکی بیاد آب دهنمو جمع کنه !! این خوردنی خوشمزه از تنقلات گیلانه … پس اگه ترشی خورین بفرمایین…اگه هم نه راهکار دارم براتون!
مواد لازم:
آلبالو خشک: 1 لیوان
اخته خشک: 1 لیوان
آلوچه خشک: 1 و یک چهارم لیوان
نمک و گلپر
طرز پخت:
همه رو بجز نمک و گلپر توی ظرف جادار که آب کرده بودم ریختم و هم زدم و آبش رو خالی کردم و دوباره آب ریختم و گذاشتم کمی بمونه…
یه ظرف جادار دیگه هم که آب ریخته بودم توش کنار دستم گذاشتم. آروم با دستم، آلبالو اینا رو برداشتم و توی اون یکی ظرف ریختم(مثل سبزی شستن)… اینجوری می بینین که شن کف ظرف اول باقی می مونه
چند سری این کار رو کردم تا آبش تمیز شد.
بعد آب ریختم و گذاشتم یه روز خوب خیس بخوره و باز شن موادم. (آب بیشتر از سطح مواد ریختم چون وقتی خیس می خورن آب رو جذب می کنن)
فرداش شده حالا! آب آلبالو رو با نمک گذاشتم روی گاز با حرارت ملایم تا خوب بپزه
به جوش که اومد با گوشتکوب افتادم به جونش و لهش کردم…
تا جایی که آبش کشیده بشه و خوب خوب مواد له بشه..هر از گاهی با گوشتکوب این کارو می کنم
آبش که به خوردش رفت و کاملا له شد و اجاز خنک شدن دادین بهش خمس خوشمزه مون آماده ست..توی ظرف می ریزیم و توی یخچال می ذاریم و جلوی خودمون رو می گیریم تا موقع خنک شدنش بهش ناخنک نزنیم!
موقع سرو هم روش گلپر می پاشیم و هوممممممممممم
من همیشه یه مقداری از اخته خمسی رو که درست می کنم، توی قالبهای بستنی یخی (همون آلاسکا) می ریزم و میذارم فریزر
اینم نمونه گاز زده ش!!
راستی مقادیر رو من معمولا چشمی میریزم و با تست کردن چندتا از خشکبارم نسبت ترش و شیرینی رو میزون می کنم…اگه ترشتر بخوام اخته رو بیشتر می کنم و اگه زیاد ترش نخوام آلوچه رو بیشتر می ریزم.این اخته هام چون خیلی ترش بودن آلوچه رو کمی بیشتر ریختم.. اگه کلا با ترشی میونه ندارین می تونین کمی شکر بریزین توش که من اصلا توصیه نمی کنم چون ذایقه مون ترش پسنده و شیرین دوست نداریم!
موقع پختش هم در دیگ رو نذارین و ظرفتون هم مسی نباشه که خمستون سیاه نشه.
منبع:لذت آشپزی باهانی شفت
برچسب ها :آشپزی ، آموزش آشپزی ، آموزش اخته خَمَس ، آموزش انواع غذای محلی گیلان ، اخته خَمَس ، تنقلات ، دستورپخت اخته خَمَس ، دستورتهیه اخته خَمَس ، روش تهیه اخته خَمَس ، سایت :لذت آشپزی با هانی شفت ، طرز تهیه اخته خَمَس ، غذای محلی ، گل بانو ، گلبانو ، نحوه پخت اخته خَمَس ، هنرهای خانه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0