طرز تهیه شیرینی فی نانسیه فرانسه/شیرینی مخصوص عید

63811_fSogsfON63811_HAtLpDCv63811_MBVPc6Lc

مواد لازم:

آرد                          100 گرم

سفیده تخم مرغ         8 عدد

پودر بادام                  100 گرم

شکر                       300 گرم

کره                         200 گرم

وانیل                       یک چهارم قاشق مرباخوری

طرز تهیه:

اگر تخم مرغ 60 گرمی انتخاب شود 8 عدد آن 240 گرم و برابر یک فنجان اندازه گیریست.

برای پودر کردن بادام ابتدا روی آن آب در حال جوش بریزید بعد پوست آن را جدا کنید و بلافاصله در آب سرد بریزید بعد روی پارچه خشک کنید و پودر کنید.

کره را در ظرفی که آلومینیوم و روی نباشد بریزید و روی شعله ملایم بگذارید تا آب شود و عطر آن متساعد شود بعد بلافاصله از روی آتش بردارید و کنار بگذارید.

وقتی کره را برای آب شدن روی حرارت میگذاریم بهترین موقع برای برداشتن آن از روی حرارت زمانی است که جرم کره به رنگ طلایی یا فندقی دربیاید که در این حالت بیشترین عطر از کره متساعد می شود.

قبل از هر کار قالبها را کامل چرب میکنیم. کره ای که برای چرب کردن قالبها استفاده میشود باید به شکل پماد باشد.

همه طرف قالبها را کامل چرب میکنیم. قالبهای استفاده شده برای این شیرینی به شکل شمش هستند.

فی نانسیه به زبان فرانسه به معنی مال یا ثروت است.

اندازه قالبها 10 * 5 * 2 است یعنی طول = 10 سانتی متر و عرض = 5 سانتی متر و عمق آن نیز 2 سانتی متر است.

میتوان در صورت نداشتن قالبهای گفته شده از قالبهای کیک یزدی هم استفاده کرد.

آرد را درون یک کاسه الک میکنیم و پودر بادام را به آرد اضافه میکنیم سپس شکر و وانیل را هم اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم.

بعد سفیده های تخم مرغ را که در ظرف دیگری شکسته ایم به یکباره به مواد اضافه میکنیم و با قاشق به شدت هم میزنیم تا مواد کامل با هم مخلوط شوند.

منظور از فنجان اندازه گیری که در اندازه گرفتن تخم مرغ ذکر شد فنجانهای معمولی نیست و فنجانی است که به اندازه  240 سی سی آب گنجایش دارد و چون وزرن آب و تخم مرغ یکیست پس همین فنجان 240 گرم تخم مرغ را در خود جای میدهد.

کره آب کرده داغ را آرام به مواد اضافه میکنیم و ملایم هم میزنیم.

سعی میکنیم جرم کره داخل شیرینی نرود ولی اگر کمی از آن هم داخل شیرینی رفت مشکلی نیست.

این جرم به دست آمده از کره را میتوان داخل ظرف در بسته نگه داشت و در پختن مرغ به آن اضافه کرد که مرغ را خیلی خوشمزه میکند.

مواد را به صورت دورانی کامل و به سرعت هم میزنیم.

فر را 15 تا 20 دقیقه قبل با دمای 400 درجه فارنهاید یا 200 درجه سانتی گراد روشن میکنیم.

وقتی مایع آماده شد با قاشق درون قالبها میریزیم.

در اندازه گیری مواد خیلی دقت کنید تا شیرینی خوب تهیه کنید.

قالبها را تا سه چهارم پر میکنیم یعنی یک چهارم قالبها برای پف کردن شیرینی باقی بماند.

این شیرینی در فرانسه تزئین نمیشود.و خیلی خوشمزه است و اصولاً نیازی به تزئین ندارد.

قالبها را داخل فر میگذاریم طبقه وسط به مدت 20 دقیقه میگذاریم بپزد وقتی طلایی شد از فر بیرون می آوریم.

مدت زمان گفته شده بسته به نوع فرها متغیر است.

در اینجا تعدادی از شیرینیها تزئین شده که برای تزئین تعدادی از آنها از مربای پوست پرتقال استفاده کردیم و برای تعدادی نیز از بادام پوست کنده که بعد از اینکه پوست کندیم و بعد از شستشو با آب سرد روی حوله پهن کردیم با چاقوی تیز از وسط نصف میکنیم به شکل برگ در می آوریم استفاده میکنیم. برای وسط بادامها هم از مربای آلبالو استفاده کردیم.

 منبع:هنر آشپزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی را وارد نمایید *

Previous post طرز تهیه شیرینی پادرازی مشهدی/شیرینی مخصوص عید
Next post طرز تهیه جوجه های نارگیلی/ شیرینی مخصوص عید