آموزش غذای آذری “خشیل” ویژه شب یلدا/غذای محلی
شب یلدا، در شهرهای آذربایجان و بین مردم ترک، شب طولانی و شادیه که از غروب آفتاب مراسم مختلفی برای این شب اجرا می شه. البته تدارکات مربوط به شکم و خوراکی محور همه برنامه هاست. خشیل یکی از غذاهاییه که کنار غذاهای دیگه تو سفره شب یلدا چیده می شه. این یکی از غذاهای
شب یلدا، در شهرهای آذربایجان و بین مردم ترک، شب طولانی و شادیه که از غروب آفتاب مراسم مختلفی برای این شب اجرا می شه. البته تدارکات مربوط به شکم و خوراکی محور همه برنامه هاست.
خشیل یکی از غذاهاییه که کنار غذاهای دیگه تو سفره شب یلدا چیده می شه. این یکی از غذاهای زمستونی مردم آذربایجانه که به خاطر کالری بالایی که داره مقاومت بدن رو هم در مقابل هوای سرد این مناطق بالا می بره.
مواد لازم برای چهار نفر:
- یک پیمانه بلغور گندم
- ۶ قاشق غذاخوری آرد گندم
- یک لیتر آب سرد
- شیر و عسل و کره به مقدار دلخواه کنار بذارید
طرز تهیه:
بلغور رو چند ساعت قبل با آب سرد خیس کنید. بذارید با حرارت ملایم بپزه و بعد که خوب پخت و آبش رو کشید، بذاریدش کنار.
حالا آرد رو برای چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت بدید تا بوی خامش از بین بره و بعد آب و بلغور رو بهش اضافه کنید. هم بزنید تا حسابی غلیظ بشه.
وقتی این دسر ساده حسابی غلیظ شد، برای سرو اونو تو ظرف گودی بریزید و شیر و عسل گرم رو وسطش خالی کنید. بعضی ها کره آب شده هم روی این غذا می ریزن و شما هم می تونید امتحانش کنید.
چاشنی این غذا شیره انگوره و به غیر از شب یلدا معمولا به عنوان صبحونه تو روزای سرد استفاده میشود.
منبع:آلامتو
برچسب ها :آشپزی ، آموزش آشپزی شب یلدا ، آموزش پخت غذای آذری مخصوص شب یلدا ، آموزش پخت غذای محلی ، آموزش غذای آذری ، آموزش غذای آذری “خشیل” ویژه شب یلدا ، روش پخت غذای آذری “خشیل” ، سایت آلامتو ، شب یلدا ، طرز تهیه غذای آذری “خشیل” ، طرز تهیه غذای خشیل ، غذای محلی ، غذای مخصوص شب یلدا ، گل بانو ، گلبانو ، نحوه پخت غذای آذری “خشیل” ، هنر های خانه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0