طرز تهیه دلمه پر خاصیت سبزیجات(پیاز ، گرجه و فلفل)
دلمه با طعمی ترش و شیرین، غذایی محبوب، رنگارنگ و خوشمزه است که میتوان آن را با فلفل دلمهایهای رنگی، بادمجان، گوجه فرنگی، برگ مو و سبزیجات دیگر درست کرد
دلمه با طعمی ترش و شیرین، غذایی محبوب، رنگارنگ و خوشمزه است که میتوان آن را با فلفل دلمهایهای رنگی، بادمجان، گوجه فرنگی، برگ مو و سبزیجات دیگر درست کرد. در زمان پخت دلمه، عطر و بویی در خانه به راه میافتد که همه را مدهوش میکند.
دلمه با ظاهری چشمگیر و طعمی فوقالعاده، غذایی مناسب برای سرو در مهمانیهای مجلسی است. پس دست به کار شوید و به آشپزخانه بروید تا یکی از انواع بیشمار دلمه را طبخ کنید. شما میتوانید طبق ذائقه خود، مایه دلمه را به صورت گیاهی یا گوشتی درست کنید و آن را در سبزیجات مختلف بپیچید.
مواد لازم برای تهیه دلمه سبزیجات:
- بادمجان دلمهای: ۲ عدد
- فلفل دلمهای رنگی: ۲ عدد
- گوجه فرنگی درشت: ۲ عدد
- پیاز خرد شده: ۱ عدد
- روغن: ۱ پیمانه
- گوشت چرخکرده: ۲۰۰ گرم
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذا خوری
- لپه پخته: ۱/۲ پیمانه
- برنج: ۱ پیمانه
- تره، جعفری، شوید، ریحان، مرزه و ترخون: ۶ قاشق غذا خوری
طرز تهیه و دستور پخت دلمه سبزیجات:
۱. برای آماده کردن مواد داخل دلمهها پیاز را سرخ کنید، سپس زردچوبه و بعد گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و خوب به همراه پیاز تفت دهید و بعد هر ادویه دلخواهی را میتوانید اضافه کنید.
۲. حالا نوبت اضافه کردن سبزی خرد شده است. خوب مواد را مخلوط کرده و سرخ کنید و اگر دووست دارید کمی رب گوجه فرنگی بزنید. اجاق را خاموش کرده و تابه را کنار بگذارید. برنج را بشویید و به همراه یک پیمانه آب با مقداری روغن روی حرارت بگذارید. نمک و فلفل را هم اضافه کنید و برنج را به صورت کته بپزید تا جایی که آب برنج کم شده و نیم پز شود. حالا برنج نیم پز را به گوشت اضافه کرده و خوب مخلوط کنید مایه داخل دلمهها آماده است.
۳. دلمه فلفل و گوجه فرنگی: فلفل دلمهای را شسته و سر آن را به شکل در جدا کرده، داخل آن را از تخم و لایههای سفید تمیز کنید تا به شکل یک کاسه خالی دربیاید. داخل فلفل دلمهای را با مواد دلمه پر کنید و در آن را بگذارید داخل گوجه فرنگیها را هم همین طور پر کنید.
۴. دلمه پیاز: برای درست کردن دلمه پیاز آن را پوست بگیرید و از یک سمت به صورت عرضی یک شکاف عمیق بزنید و در مقداری آب جوش و نمک پیاز را قرار دهید تا کمی نرم شود. وقتی که پیاز نرم شد آن را از آب جوش خارج کنید و زیر آب سرد بگیرید. پیاز خنک شده را از هم باز کرده ورقه ورقه کنید. داخل هر ورقه را از مواد دلمه پر کرده و برگ پیاز را به شکل بقچه یا لولهای بپیچید.
۵. حالا که همه دلمهها آماده شدند در ته ظرف مورد نظر یک لایه برگ دلمه چیده بعد دلمهها را در ظرف بچینید. بهتر است که دلمهها فقط در یک سطح چیده شوند و روی هم نیایند. رب را در ماهیتابهای همراه با نمک و فلفل و کمی آب به شکل سس درآورده روی دلمهها بریزید و اجازه دهید با شعله ملایم حدودا ۲ ساعت بپزد.
دلمه کدو سبز
دلمه کدو سبز متشکل از کدو سبز، گوشت چرخکرده، برنج و لپه پخته، سبزی، پیاز و ادویه است. برای طبخ این دلمه باید کدوها را از عرض دو قسمت کنید و در قابلمه آب جوش بیندازید تا کمی نرم شوند. سپس آنها را در آب سرد بگذارید و داخل کدوها را با قاشق خالی کنید، به طوری که دیواره کدوها آسیب نبینند.
پیاز و گوشت را در ماهیتابه با کمی روغن تفت دهید. سپس لپه و برنج را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. سبزی خردشده، ادوبه و رب تفت داده شده را نیز به گوشت بیفزایید. مایه دلمه شما آماده است، آن را در کدوها بریزید و آنها را به حالت ایستاده در قابلمه روی حرارت کم قرار دهید تا پس از نیم ساعت، دلمه کدو سبز شما آماده شود.
دلمه کدو سبز را میتوان با مواد دیگری چون پنیر خامهای نیز پر کرد تا یک پیش غذای سبک و خوشمزه به دست بیاید.
برچسب ها :اموزش دلمه فلفل و گوجه فرنگی ، اموزش دلمه کدو ، دستور پخت دلمه سبزیجات: ، دستور تهيه دلمه کدو ، دستورتهيه دلمه پیاز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0