کد خبر : 17566
تاریخ انتشار : چهارشنبه 19 بهمن 1401 - 15:45

طرز تهیه نان پیده، تنوعی در نان بربری

طرز تهیه نان پیده، تنوعی در نان بربری

نان پیده یکی از انواع نان های مخصوص ترکیه است که شباهت زیادی به نان بربری داشته و برای صبحانه یا عصرانه مناسب می باشد.

نان ترکی پیده

نان ترکی | طرز تهیه “نان ترکی” پیده (Pide)

پخت نان ترکی پیده در ۲۰ دقیقه انجام می شود اما باید خمیر را از ۲ ساعت قبل آماده کرده باشید. این نان تقریبا شبیه نان بربری است که طرز تهیه بسیار ساده ای دارد.

نان پیده یکی از انواع نان های مخصوص ترکیه است که شباهت زیادی به نان بربری داشته و برای صبحانه یا عصرانه مناسب می باشد. ترکیه ای ها اغلب این نان را برای افطار مناسب می‌دانند و معمولا این نان را در ایام ماه مبارک رمضان تهیه می کنند. پیشنهاد می کنیم این نوع نان را در خانه تهیه و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.

نان ترکی پیده

مواد لازم برای تهیه نان پیده

مواد لازم مقدار لازم
آرد سفید ۳ تا ۴ پیمانه
شیر ولرم ۱ پیمانه
آب ولرم ½ پیمانه
شکر ۲ قاشق غذاخوری
پودر خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق مرباخوری

مواد لازم برای رومال

مواد لازم مقدار لازم
زرده تخم مرغ ۱ عدد
زعفران دم کرده ۱ قاشق چایخوری
کنجد و سیاه دانه ۱ قاشق غذاخوری

نان ترکی پیده

مراحل تهیه نان پیده

مرحله اول:تهیه خمیر

  1. داخل یک ظرف مناسب آب ولرم را به همراه ۱ قاشق غذاخوری شکر و خمیر مایه فوری مخلوط می کنیم.
  2. برای عمل آمدن خمیر مایه درب ظرف را گذاشته و آنرا به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در یک جای گرم قرار می دهیم.
  3. یک کاسه مناسب شیر ولرم را به همراه نمک، روغن مایع و باقیمانده شکر می ریزیم و مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند.
  4. پس از گذشت ده دقیقه و پس از عمل آمدن خمیر مایه، آن را به دیگر مواد اضافه کرده و در حدی که یکدست شوند، مخلوط می کنیم.
  5. آرد را سه مرتبه الک می کنیم و کم‌کم به مواد اضافه و مخلوط می کنیم.
  6. خمیر را به خوبی ورز می دهیم.
  7. کاسه ای بزرگ را چرب کرده و خمیر را داخل آن می ریزیم.
  8. روی خمیر را با سلفون و سپس پارچه پوشانده و در یک جای گرم قرار می دهیم.
READ
محبوب ترین شیرینی های ماه مبارک رمضان در کشورهای مختلف

مرحله دوم:باز کردن خمیر

  1. پس از گذشت یک ساعت که حجم خمیر دو برابر شد، آن را کمی ورز می دهیم تا پف آن بخوابد.
  2. خمیر را به ۴ قسمت مساوی تقسیم می کنیم.
  3. هر قسمت را با وردنه به صورت گرد با قطر یک سانتی‌متر باز می کنیم.
  4. درون سینی فر کاغذ روغنی قرار داده و خمیرهای باز شده را داخل آن می گذاریم.
  5. روی خمیرها پارچه ای می کشیم تا خشک نشوند.
  6. اجازه می دهیم خمیرها در داخل سینی به مدت ۳۰ دقیقه استراحت کنند.

تهیه نان ترکی

مرحله سوم:رومال کشی

  1. برای تهیه رومال زعفران دم کرده و زرده تخم مرغ را به خوبی مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.
  2. خمیرهای داخل سینی را پس از نیم ساعت با انگشت طرح می زنیم.
  3. روی خمیرها مخلوط زعفران و زرده تخم مرغ (رومال) را می مالیم.
  4. سپس روی آنها کمی کنجد و سیاه دانه می پاشیم.

مرحله چهارم:پخت نان

  1. فر را از ۱۰ دقیقه قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود.
  2. نان ها را به مدت ۴۰ تا ۵۰ درون فر قرار می دهیم.
  3. برای اینکه روی نان ها طلایی شود، پس از اینکه نان ها اماده شدند چند دقیقه گریل را روشن می کنیم.

نکات مهم

  • برای خشک نشدن خمیر به آن زیاد آرد نزنید.
  • برای اینکه نانتان نرم بماند، بعد از خارج کردن نان از فر روی آن را با نایلون و پارچه بپوشانید.
READ
آموزش بافت ژاکت جلو باز دخترانه یقه انگلیسی/بافتنی

نکات تکمیلی در مورد نان ترکی پیده

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱ ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲۰دقیقه میباشد .
نان ترکی پیده را می توانید در وعده میان وعده – پیش غذا – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .
منبع :نمناک

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

کد امنیتی را وارد نمایید *