طرز تهیه ماهی لا پلو جنوبی
مواد لازم برای 3-4 نفر | |
تمر هندی | 100 گرم |
فیله ماهی سرخو یا شیر | 200 گرم |
پیاز نگینی خرد شده | 1 عدد درشت |
گشنیز تازه خرد شده | 150 گرم |
شنبلیله خشک | 1 قاشق سرخالی |
برنج | ۳ پیمانه |
نمک،فلفل قرمز و زردچوبه | به مقدار لازم |
سیر | ۵ حبه |
زعفران دم کرده | 2-3 قاشق غذاخوری |
- ابتدا تمر هندی را در آب گرم خیس کنید و بعد از ۳۰ دقیقه آن را چنگ زده و صاف کنید.
- فیله های ماهی را با نمک و فلفل قرمز مزه دار کرده و در روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید.
- در تابه ای پیاز را با حرارت ملایم تفت داده تا نیم پز و شفاف شود.
- سپس سیر، زردچوبه، کمی نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن تکه های ماهی را به تابه اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید و از روی حرارت بردارید.
- در قابلمه ای مقداری آب ریخته وقتی به جوش آمد مقداری نمک و عصاره تمبر هندی را که از قبل صاف کرده اید را به آن اضافه کنید سپس برنج را اضافه کنید.
- سپس برنج را آبکش کنید.
- در قابلمه ای ابتدا کمی روغن بریزید سپس یک لایه برنج و روی آن مقداری گشنیز و کمی شنبلیله خشک و مخلوط ماهی و پیاز را بریزید و همینطور لایه به لایه انجام دهید.
- سپس برنج را دم کنید.
- در صورت دلخواه بعد از دم شدن برنج مقداری کره و زعفران روی برنج ریخته و سرو نمایید.
نوش جان . . .
نکته: برای پلو ماهی جنوبی، ماهی انتخابی شما باید تا حد امکان کم تیغ باشد و قسمت فیله و بدون استخوان آن را استفاده کنید.
نکته 2 : بر حسب سلیقه می توانید تمر هندی را حذف یا کم و زیاد کنید.
نکته 3 : اگر ماهی تازه در دست نداشتید، می توانید از تن ماهی به جای ماهی تازه استفاده کنید؛ این پلو، با این روش هم بسیار خوشمزه می شود.
ا
قابل ذکر است که جنوبی های عزیزمان، این غذا را تند طبخ می کنند و همانطور که در این تصویر می بینید، در هنگام پخت، به آن فلفل تند سبز قلمی اضافه می کنند و برنج را با آن دم میکنند.
سخن آخر
امیدواریم از این دستور استفاده کرده و طعم بی نظیر آن را در کنار خانواده نوش جان کنید
منبع :ستاره