بیست نکته کلیدی تغذیه ای برای روزه داران
بسیاری از افراد با اینکه در ماه رمضان روزه می گیرند اما باز هم در این ماه دچار اضافه وزن می شوند،علت در چیست؟ هنگام افطار از آغاز کردن تغذیه با آب سرد،نوشابه و مانند اینها جدا خودداری کنید.به جای آب سرد کمی آب گرم یا چای میل کنید. *افطار را با خوردن خرما،کشمش،عسل
بسیاری از افراد با اینکه در ماه رمضان روزه می گیرند اما باز هم در این ماه دچار اضافه وزن می شوند،علت در چیست؟ هنگام افطار از آغاز کردن تغذیه با آب سرد،نوشابه و مانند اینها جدا خودداری کنید.به جای آب سرد کمی آب گرم یا چای میل کنید.
*افطار را با خوردن خرما،کشمش،عسل و بهطور کلی با یک قند طبیعی آغاز کنید.به این ترتیب اشتها کنترل میشود و زیادهخوری کمتر پیش میآید.
* خوردن چای شیرین کمرنگ،شیر گرم،فرنی و حلیم کمروغن در آغاز افطار مناسب است.
*خوردن نان و پنیر و سبزی (ضدعفونی شده) یا نان و پنیر و مغز گردو توصیه میشود.
*سبزی را در افطار میل کنید.چرا که خوردن سبزی در سحری ممکن است منجر به تشنگی در طول روز بشود.
*از آشامیدن آب فراوان در وسط غذا خودداری کنید.آب در وسط غذا سبب رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم میشود.
* در زمان بین افطار تا سحر،البته با رعایت فاصله با غذا،آب کافی بیاشامید.
*حتما برای صرف سحری،کمی زودتر از خواب برخیزید تا هم ضمن استفاده از برکات معنوی ساعات سحر و مناجات با خدا،بدون عجله و با آرامش خاطر سحری بخورید.حتی اگر میل به خوردن غذا در سحر ندارید،آب،چای،شیر و مانند اینها را فراموش نکنید.
* از خوردن تنقلات فراوان خودداری کنید.
*حتما در غذای افطار و به خصوص سحر میوه میل کنید.علاوه بر میوهجات فصل،از خیسانده برگه آلو،زردآلو،انجیر و مانند اینها هم میتوان به عنوان میوه استفاده کرد.گوجه فرنگی هم میتواند نقش میوه را داشته باشد.
*اگر در ماه رمضان دچار یبوست میشوید علاوه بر میوه از خورشهای ملین مثل خورش آلو و خورشهای سبزیدار بیشتر استفاده کنید.
* در طول زمان امساک (روزه) از رفتن به حمام داغ،خون دادن و کارهایی که موجب ضعف و بیحالی میشود خودداری کنید.
*معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای سنگین را ندارد،لذا خوردن غذاهای سهلالهضم و تقریبا نرم برای افطار مناسبتر است.
* اگر تخممرغ میل میکنید در درجه اول به صورت آبپز سفت و در درجه دوم به صورت نیمبند (به شرط آن که سفیده آن منعقد شده باشد و زرده کمی حالت سفتی به خود گرفته باشد) میل کنید.تخممرغ نیمرو زیانبخش بوده و همچنین دیر هضمتر از تخم مرغ آبپز است.
* سالاد (بدون پیاز) مکمل خوبی برای غذاها در ماه مبارک رمضان است.
* بادمجان،فلفل و سایر ادویهها گاهی موجب احساس تشنگی در طول روز میشود.
* آشامیدن آب یخ یا نوشابه خیلی سرد برای معده خالی زیانبخش است.
*اگر به اقتضای فصل گرما یا فعالیتهای بدنی،در طول روزهداری زیاد عرق کردید،نمک از دست رفته توسط عرق را به صورتهای مختلف در افطار و سحر جبران کنید.
*از تغییرات شدید در عادات غذایی و خوردن غذاهای نامانوس یا غذاهایی که برای شما ناراحتی به وجود میآورد لااقل در ماه رمضان خودداری کنید.
* کلهپاچه،سیرابی و شیردان موجب تشنگی زیاد میشود.لذا بهتر است میل نکنید ولی اگر مایلید میل کنید به صورت کمآب،کمنمک و آن هم در افطار میل کنید.
برچسب ها :بیست ، تغذیه ، رمضان ، روزه دار ، سفره ، کلیدی ، گل بانو ، گلبانو ، ماه رمضان ، مناسب ، نکته
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0