پخت حلوای زعفرانی/دسر
این حلوا همون حلوای آرد گندم هست .. فقط یه فرق کوچولو داره طرز پختش و رنگش مواد لازم: آرد سفید گندم: نیم کیلو روغن : 300 گرم (من نصف کره، نصف روغن مایع ریختم) شکر: 350 گرم آب: 2 لیوان زعفران: 1 قاشق مرباخوری پر (بازم کم وزیادش بسته به مرغوبیتش
این حلوا همون حلوای آرد گندم هست .. فقط یه فرق کوچولو داره طرز پختش و رنگش
مواد لازم:
آرد سفید گندم: نیم کیلو
روغن : 300 گرم (من نصف کره، نصف روغن مایع ریختم)
شکر: 350 گرم
آب: 2 لیوان
زعفران: 1 قاشق مرباخوری پر (بازم کم وزیادش بسته به مرغوبیتش داره)
گلاب: 6 قاشق غذاخوری
مغزهل: 1 قاشق چایخوری
طرز پخت:
آرد رو اول الک کردم و توی یه تابه (یا دیگ) بزرگ و جادار با قاشق چوبی تفت دادم …
تفت دادن آرد خیلی مهمه و توی طعم و رنگ نهایی آرد تاثیر داره … مرتب هم می زنیم تا بوی خامی آرد گرفته بشه و تغییر رنگ بده اما نسوزه…
برای اینکه متوجه بشین چقدر سرخ کردن آرد کافیه و تا چه حد رنگ حلوا دلخواهمون میشه ، کمی از آرد رو توی یه نعلبکی مثلا بریزین و روش یه کوچولو روغن بریزین ..رنگی که آرد به خودش می گیره با 1 درجه تفاوت می تونه رنگ دلخواهتون باشه…چون زعفران هم رنگ می ده به آرد .. پس با این روش می تونین رنگ دلخواه حلواتون رو انتخاب کنین و به همون میزان آرد رو تفت بدین…من معمولا حلوا رو قهوه ای دوست دارم اما این بار خواستم رنگش زعفرانی بشه…خب آرد رو همینطور مرتب هم می زنیم و اصلا اصلا قاشق چوبی رو پایین نمی ذاریم..
وقتی آرد به اندازه کافی سرخ شد و بوی خوشی ازش بلند شد و با اون روش که گفتم رنگش هم اوکی شد، از روی حرارت برمی داریم و بازم الک می کنیم تا احیانا اگه گلوله یا سوختگی هست جدا بشه…مواظب باشین دستتون نسوزه فقط…
دوباره برمی گردونیم توی تابه و روغن رو می ریزیم توش…من تو این مرحله نصف کره و نصف روغن مایع ریختم..کره رو ذوب کردم و بعد هم صافش کردم و ریختم توی آرد ..البته به نظرم روغن حلوای من زیاد شد…
بازم هم می زنیم مرتب تا روغن خوب به خورد آرد بره و خوب سرخ بشه آرد توی روغن
شکر و آب رو روی حرارت می ذاریم تا جوش بیاد…زعفران غلیظی آماده کردم و مغزهل هم توش ریختم و به شهد اضافه کردم و گذاشتم تا کمی قوام بیاد روی حرارت
خب همچنان داریم آرد رو هم می زنیم و خسته هم نمیشیم !! من همیشه حلوا رو از یه طرف هم می زنم بعد از ریختن روغن …معلومه از عکسها چه جوری؟ از یه طرف می برم اون طرف!
وقتی خوب هم زدیم شهد رو کم کم می ریزیم توش و از روی حرارت بر میداریم … و بازم هم می زنیم
به یاد مجردی و حلوا درست کردن مامانم، کف آشپزخونه روی فرش یه پارچه پهن کردم و تابه رو گذاشتم زمین و رفتم دستم رو خوب شستم و افتادم به جونش!! اول با همون قاشق چوبی… و بعد با دست !! بله، با دست!! البته شما با دست هم نزنین..یهو بسوزین بیفته گردن من..منم یهو حس نوستالژی بهم دست داد!!
خلاصه که خوب خوب خوب هم زدم..از این طرف ظرف می بردم اون سمت و برعکس….بعدم رفتم دستمو شستم (البته بعد از لیسیدن!!)
دو تا دسته ظرف رو گرفتم و ظرف رو به راست و چپ تکون دادم تا حلوا از سمتی به سمت دیگه بره و از ظرف جدا شه و روغن پس بده..این مرحله هم مهمه هم جذابه هم هیجان انگیز
وقتی حلوا کاملا از ظرف جدا میشه و براق میشه و روغن پس میده، یعنی که نتیجه کار عالی بوده..توی ظرف موردنظر می ریزیم و با هرچه داریم تزیین می کنیم
من چون می خواستم ببرم برای خانواده اون مرحوم توی دیس یک بار مصرف ریختم که سه تا دیس همین قد و قواره ای شد…
با پرک بادام و خلال پسته و پودر نارگیل هم تزیین کردم
این رو با چنگال چرب دورش رو خط انداختم و روش هم پودر نارگیل پاشیدم
این یکی هم با قاشق چرب طرح انداختم روش
ظرف سومی هم که کمتر از این دو تا بود دیگه به تزیین نکشید…چون عجله داشتم که تندی بریم
* حتما آرد رو قبل و بعد از سرخ کردن الک کنین
*برای طرح انداختن روی حلوا ابزارتون (قاشق ، چنگال، قالب …) رو چرب کنین
منبع:لذت آشپزی با هانی شفت
برچسب ها :آموزش پخت حلوای نذری ، آموزش پخت غذای نذری ، تزیین سفره نذری ، حلوای مخصوص سفره نذری ، حلوای نذری ، سایت :لذت آشپزی با هانی شفت ، شیرینی مخصوص سفره نذری ، شیرینی مخصوص محرم ، طرزتهیه حلوا ، غذای مخصوص محرم ، غذای نذری ، غذای ویزه محرم ، گل بانو ، گلبانو ، هنر های خانه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0