چند توصیه درباره نگهداری مواد غذایی در یخچال/نکات خانه داری

برای نگه داری مواد غذایی در یخچال چند نکته را مثل غذاهای باقی مانده، حجم و مقدار غذا ، نوع ظروف و … بهتر است مد نظر داشته باشید.غذا پس از پخت نباید بیش از ۲ ساعت بیرون از یخچال بماند زیرا نگه داری طولانی مدت غذا در خارج از یخچال و در محیط اتاق (روی اجاق یا سر سفره ) میتواند باعث آلودگی آن شود. پس مانده غذارا تا حداکثر ۴۸ ساعت میتوان در یخچال نگه داری کرد ولی همیشه توصیه بر این است که غذا به اندازه نیاز و تازه آماده و سرو شود تا موادغذایی بیشتری در بدن دریافت کند . طبخ غذا به میزان زیاد و سپس گذاشتن آن در یخچال یا فریز ازارزش غذایی آن میکاهد و احتمال هدر رفتن بسیاری از مواد مغذی نیز وجود دارد. با این حال در مواردی که مجبور به نگه داری غذای باقی مانده هستیم توصیه بر این است که غذا را در حجم زیاد در یخچال نگه داری نکنید چون قسمت های مرکزی غذا نمیتوانند به همان سرعتی که اطراف غذا سرد میشود خنک شوند . گرم ماندن قسمت های مرکزی در طولانی مدت باعث میشود شرایط برای تکثیر میکروارگانیسم ها و تغییرات آنزیمی در مواد غذایی فراهم شود.Food-and-Refrigerator

چند توصیه درباره نگهداری مواد غذایی در یخچال

 

  • بطری‌های حاوی آب میوه که مخصوص کودکان است از زمانی که درب آن باز می‌شود، به مدت یک تا سه روز در یخچال قابل استفاده و نگهداری هستند و تازه می‌مانند. گوشت و سبزیجات تازه‌ای که برای کودکان تهیه می‌شود هم باید پس از یک تا دو روز نگهداری در داخل یخچال، دور ریخته شوند.
  • این یک اصل است: هرگز غذای کودکان را بیشتر از سه روز در داخل یخچال نگهداری نکنید.
  • خطری که گاهی اوقات غذای کودکان را تهدید می‌کند این است که والدین ممکن است کودکان خود را با شیشه شیر غذا بدهند. با این عمل بزاق دهان که به شیشه منتقل می‌شود می‌تواند به رشد باکتری کمک کند(پس از آنکه که شیشه را مجددا‌ً به داخل یخچال می‌گذارند).اگر شما بطری حاوی مواد غذایی کودک خود را بیشتر از یک بار مصرف می‌کنید، هر بار به مقدار کافی از آن برای کودک خود بردارید. با این عمل مجدداً‌ قاشق کثیف وارد بطری نمی‌گردد.

نگهداری سس گوجه فرنگی در یخچال

 

  • سس‌هایی که اساسا‌ً با گوجه فرنگی تهیه می‌شوند، به محض آنکه درب آنها باز می‌شود، تنها به مدت ۵ روز در یخچال می‌توانند نگهداری شوند و تازه بمانند. نگهداری این نوع سس‌ها به دقت زیادی احتیاج دارد.
  • این نوع سس‌ها را نباید به مدت طولانی در یخچال نگه دارید تا کپک بزند. گاهی اوقات ممکن است شما پس از ۵ روز، کپکی که بر روی سس ایجاد می شود را نبینید. اما آن سس آن قدر کهنه شده است که دیگر قابل استفاده نخواهد بود. بعضی از کپک‌ها یا قارچ‌ها ایجاد سمومی می‌کنند که می‌توانند بسیار مضر باشند. کپک‌ها در محیط‌های خیلی مرطوب رشد می‌کنند و عاملی که باعث گسترش و افزایش آنها می‌گردد، مقدار بیش از حد رطوبت است و پخت آنها نیز نمی‌تواند سموم آنها را نابود کند و از بین ببرد. بنابراین برای امنیت و سلامت بیشتر، بهتر است که آن را دور بریزید.

نگهداری سس مایونز در یخچال

 

  • این نوع سس از زمانی که درب آن باز می شود می‌تواند به مدت دو ماه در یخچال نگهداری و استفاده شود. سس مایونز به دلیل آنکه حجم چربی آن بالا است، مانع رشد باکتری و کپک می‌شود، اما روغن موجود در آن پس از گذشت مدت زمان کوتاهی از تاریخ مصرف آن، شروع به تجزیه شدن می‌کند و طعم و بوی آن را تغییر می‌دهد و دیگر مزه خوبی نمی‌دهد.
  • گاهی اوقات ممکن است که شما در تغییر بوی آن دچار اشتباه شوید و قادر نباشید تشخیص دهید که بوی آن تغییر کرده است. بنابراین کاملاً‌ دقت کنید و در این گونه موارد هرگز ریسک نکنید و حتماً آن را حتی اگر متعلق به یک کارخانه معتبری است، پس از گذشت دو ماه نگهداری در یخچال، دور بریزید.
  • برای سایر چاشنی‌های دیگر مثل ترکیبات رب گوجه فرنگی و قارچ و سس سالاد حتماً به تاریخ مصرف آن که معمولاً دقیق و درست هستند مراجعه کنید.پیگیری و به خاطر سپردن اینکه چه مدت غذای شما در یخچال مانده است، کارآسانی نیست. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود که یک قلم و کاغذ بردارید و تاریخی را که شما درب هر نوع کنسرو یا بطری را باز می کنید بنویسید و از تاریخ ها به عنوان علامت مرجع استفاده کنید. به محض اینکه تاریخ مصرف آن از زمانی که شما یادداشت کردید گذشت، باید آن ماده خوراکی را دور بریزید.
  • منبع:سرشت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی را وارد نمایید *

Previous post طریقه تمیز کردن دستگاه قهوه جوش/نکات خانه داری
Next post آموزش بافت مدل پروانه ای/بافتنی