طرز تهیه مگشت پلو
آماده سازی: 30 دقیقه مدت انتظار: 2 ساعت مجموعاً: 2 ساعت و 30 دقیقه مواد اولیه : برای 4 نفر لوبیا چشم بلبلی (اختیاری) نصف پیمانه تن ماهی 1قوطی پیاز 2عدد گرد لیمو 1قاشق مرباخوری برنج 2لیوان رب گوجه فرنگی 1قاشق غذاخوری گردو (خرد شده) نصف استكان كشمش (پلویی) 1استكان سبزی (شوید یا سبزی ماهی)
مواد اولیه :
لوبیا چشم بلبلی (اختیاری) نصف پیمانه |
تن ماهی 1قوطی |
پیاز 2عدد |
گرد لیمو 1قاشق مرباخوری |
برنج 2لیوان |
رب گوجه فرنگی 1قاشق غذاخوری |
گردو (خرد شده) نصف استكان |
كشمش (پلویی) 1استكان |
سبزی (شوید یا سبزی ماهی) به میزان لازم |
نمك به میزان لازم |
دارچین به میزان لازم |
فلفل به میزان لازم |
طرز تهیه:
ابتدا لوبیا را شسته و با مقداری آب و نمك و روغن بپزید به طوری كه له نشود.برنج را با مقداری نمك خیس می کنیم و سپس بعد از یک ساعت، آن را با مقداری آب و نمك روی حرارت گذاشته و به مرحله آبكشی رسانده و با شوید یا سبزی ماهی مخلوط می کنیم. سپس به آن ادویه و فلفل اضافه می کنیم. بعد پیازها را خرد كرده و سرخ می کنیم. تن ماهی را به آن اضافه میکنیم و تفت می دهیم. گردو و کشمش را نیز می افزاییم و نمک، فلفل، ادویه و گردلیمو و لوبیا پخته شده را می ریزیم. بعد رب گوجه فرنگی را افزوده و تفت می دهیم. این مواد را با پلو مخلوط کرده و در قابلمه ای به صورت لا به لا می ریزیم تا دم بکشد.
نكات:
1)در این پلو بهتر است از 5 حبه سیر تازه استفاده شود که خوب است آن را همراه با پیاز تفت دهیم.
2) این پلو مخصوص جنوب کشور است و در شیراز هم مصرف میشود.
3)استفاده از لوبیا چشم بلبلی در این غذا در دستورهای مختلف متفاوت است و برخی از آنها این غذا را بدون آن طبخ میكنند.
4)این پلو به صورت تند طبخ میشود.
5)سبزی ماهی شامل گشنیز و شنبلیله است که میزان گشنیز به شنبلیله 4 به یک است. برای مثال برای یک کیلو سبزی ماهی 800 گرم گشنیز و 200 گرم شنبلیله را در نظر می گیریم.
نوش جان
برچسب ها :آشپزی ، آموزش آشپزی ، آموزش انواع پلو ، آموزش مگشت پلو ، انواع پلو ، پلو ، درست کردن مگشت پلو ، دستور تهیه مگشت پلو ، روش پخت مگشت پلو ، روش تهیه مگشت پلو ، طرز تهیه مگشت پلو ، غذای محلی ، گل بانو ، مگشت پلو ، هنر های دستی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0