طرز تهیه آش خیار چنبر(چمبر) /غذای محلی

آماده سازی: 30 دقیقه مدت انتظار: 2 ساعت مجموعاً: 2 ساعت و 30 دقیقه طرز تهیه : ابتدا عدس و بلغور گندم را جداگانه بجوشانید و ابش را خالی كنید و بعد با یكدیگر مخلوط كرده و با 3لیوان آب و مقداری نمك و فلفل بپزید. گوشت را شسته و خرد كنید(درشت).پیاز را رنده زده
طرز تهیه :
ابتدا عدس و بلغور گندم را جداگانه بجوشانید و ابش را خالی كنید و بعد با یكدیگر مخلوط كرده و با 3لیوان آب و مقداری نمك و فلفل بپزید.
گوشت را شسته و خرد كنید(درشت).پیاز را رنده زده و كمی تفت دهید تا نیم سرخ شود.سپس گوشت را اضافه كرده و تفت دهید تا رنگ آن برگردد.سپس 3 لیوان آب بریزید و بگذارید گوشت بپزد ، وقتی آب گوشت به 1/3 کاهش یافت میتوانید عدس و بلغور پخته شده را به گوشت اضافه کنید.
خیار چنبرها را پوست بگیرید و نصف کنید سپس تخم های خیار را خارج کنید ، خیارها را حلقه ای خرد کنید ، درون تابه مقداری روغن بریزید سپس خیارهای خرد شده را کمی تفت دهید تا نرم شوند .توجه داشته باشید كه خیار نباید له شود.
2 عدد پیاز و 2عدد سیر را خرد کنید و در روغن با مقداری نمک و فلفل تفت دهید تا طلایی شوند ، نعنا خشک را نیز جداگانه در مقداری روغن حدود 1 دقیقه تفت دهید و کنار بگذارید.
خیارهای تفت داده ، نصف سیر داغ و نصف پیاز داغ را به قابلمه آش اضافه کنید ، پس از اینکه مواد پخته شدند و آش جا افتاد میتوانید نمک ، فلفل و کشک را اضافه نمائید ، 5 دقیقه صبر کنید سپس آش را از روی حرارت برداریدو با پیاز داغ و نعنا و سیر داغ تزیین كنید.
نكات:
1)حتما كشك را ابتدا جوشانده و بعد به اش بیفزایید.
2)بهتر است ابتدا كمی پیاز داغ كرده و بعد بلغور و عدس را روی آن بریزیم و بپزیم.
3)این آش غذای سنتی استان مركزی است.
4)در اراك به جای زردچوبه از زرده لاله یا همان رنگ زعفران در اش استفاده میشود.
نوش جان
مواد اولیه :
گوشت 200گرم |
پیاز ![]() |
نان خشك 2قاشق غذاخوری |
بلغور گندم 150گرم |
عدس 200گرم |
كشك 1لیوان |
نعنا 2قاشق غذاخوری (خشك) |
سیر ![]() |
خیار چنبر 1كیلو |
نمك به میزان لازم |
فلفل به میزان لازم |
برچسب ها :آش ، آش خیار چنبر(چمبر) ، آش محلی اراک ، آشپزی ، آموزش آش خیار چنبر(چمبر) ، آموزش آشپزی ، انواع اش ، دستور تهیه آش خیار چنبر(چمبر) ، دستورپخت آش خیار چنبر(چمبر) ، روش تهیه آش خیار چنبر(چمبر) ، طرز تهیه آش خیار چنبر(چمبر) ، غذای سنتی استان مركزی ، غذای محلی اراک ، گل بانو ، گلبانو ، هنرهای خانه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0