سالاد فَتوش یکی از سالادهای معروف کشور لبنان است .این سالاد از معروفیت خاصی برخوردار است و در داخل آن از نان پیتا استفاده می شود. این سالاد ریشه عربی و ترکی دارد . این سالاد ترکیبی از سبزیجات تازه است که در آن نان سرخ شده و گاهاً مرغ پخته شده نیز در آن دیده می شود.این سالاد میتواند به عنوان یک شام سبک و یا یک پیش غذای خوشمزه مورد استفاده قرار گیرد.در این سالاد همانند سالادهای دیگر می توان مواد و سبزیجات داخل آن را بسته به فصل تغییر داد و لزومی ندارد حتما از یک سری مواد خاص استفاده شود تنها آنچه که مهم است سس استفاده شده و نان سرخ شده در آن است که آن را از بقیه سالادها متمایز کرده است.در این نوع سالاد مواد به صورت درشت خرد می شوند. به غیر از نان که در این غذا اهمیت دارد شما می توانید برای چاشنی این سالاد از سماق نیز استفاده کنید.نان پیتا ،نان صاف و گردی است که در حدود ۲۰ سانتیمتر قطر دارد. مصرف این نوع نان در مدیترانه، خاورمیانه و شمال آفریقا بسیار رواج دارد. مواد آن را آرد گندم، نمک، خمیر ترش، شکر و آب تشکیل میدهند. خمیر را پس از پهن کردن، مدت نسبتاً طولانی می گذارند تا ور بیاید، بعد خمیر را در داخل فر بسیار داغ قرار می دهند. داخل خمیر شروع به باد کردن می کند و به شکل پاکت در می آید. به همین علت به انگلیسی به آن pocket bread نیز گفته میشود. نان پیتا علاوه بر آنکه برای این سالاد کاربرد دارد خود به تنهایی می تواند نان بسیاری از غذاها از جمله انواع مواد خوراکی برای نمونه حمص (خوراک لبنانی) (غذایی از نخود)، کباب و فلافل باشد و مانند ساندویچ صرف شود. این نان تاریخ چند هزار ساله در خاورمیانه دارد و منشأ پیتزا نیز دانسته شدهاست. از انواع دیگر سالاد می توان به : سالاد یونانی ، سالاد شیرازی ، سالاد روسی و سالاد مرغ و نودل اشاره کرد.
نحوه درست کردن سالاد فَتوش
سالاد فَتوش یکی از سالادهای معروف کشور لبنان است .این سالاد از معروفیت خاصی برخوردار است و در داخل آن از نان پیتا استفاده می شود. این سالاد ریشه عربی و ترکی دارد
مواد لازم
- نان پیتا : 3 عدد
- پیاز ریز خلالی شده : 1/2 پیمانه
- کاهو : 1 عدد
- زیتون نصف شده : 1/2 پیمانه
- سیر : 1 حبه درشت
- خیار خرد شده : 1/2 پیمانه
- پودر سماق : 1 قاشق سوپخوری
- سینه مرغ گریل شده : 1/2 عدد
- لیموترش : 2 عدد پر آب و درشت
- نمک : به مقدار لازم
- پیازچه : 3 شاخه
- فلفل سیاه : به مقدار لازم
- جعفری خرد شده :1 قاشق سوپخوری پر
- روغن زیتون : به مقدار لازم
- گوجه چیلی خرد شده : 3/4 پیمانه
- پنیر فتا مکعبی خرد شده : برای سرو
مراحل
- گام 1
نان پیتا را به شکل مثلث های کوچک برش بزنید و در سینی فر بچینید.
- گام 2
مقداری روغن زیتون روی تکه های نان بریزید تا روی هر تکه کمی روغن زیتون باشد.
- گام 3
فر را روی 200 درجه سانتی گراد روشن و گرم کنید .
- گام 4
نان های پیتای برش خورده و به روغن زیتون آغشته شده را داخل فر روی طبقه وسط قرار دهید و 5 تا 8 دقیقه زمان دهید تا نان ها تُست و برشته شوند.
- گام 5
بین پخت نان ها را خارج کنید و برگردانید تا دو طرف نان برشته گردد.
- گام 6
نان های تست شده را کنار بگذارید تا سرد شوند و در این زمان به آماده کردن سالاد بپردازید.
- گام 7
برای سس سالاد فتوش می توانید از رب انار نیز استفاده کنید اما نسخه اصلی سس سالاد فتوش استفاده از سماق و لیموی تازه است.
- گام 8
سیر را با دستگاه خرد کننده سیر له کنید و در ظرفی بریزید ( اگر دستگاه مخصوص ندارید با چاقو سیر را ریز خرد کنید).
- گام 9
آب لیموترش ها را اضافه کنید.
- گام 10
سماق تازه و تمیز و خوش طعم را نیز اضافه نمایید.
- گام 11
مواد را به خوبی مخلوط کنید و نمک و فلفل را نیز اضافه نمایید.
- گام 12
پیازچه ها را خرد کنید و به سس اضافه نمایید.
- گام 13
دقت داشته باشید فقط ساقه های سبز پیازچه را خرد کنید و قسمت سفید آن اصلا خرد نشود.
- گام 14
جعفری را ریز خرد کنید و اضافه نمایید .
- گام 15
قاشق سوپخوری پیمانه اندازه گیری را کاملا پر کنید که میزان جعفری کم نباشد.
- گام 16
گوجه چیلی ها را از وسط نصف کنید و به مواد اضافه نمایید.
- گام 17
اگر از گوجه درشت استفاده می کنید آن را 8 قسمت کنید و هر قسمت را نصف نمایید تا تکه ها درشت نباشد و با بقیه موارد هم مزه گردد.
- گام 18
پیاز قرمز را خلالی ریز خرد کنید .
- گام 19
دقت داشته باشید اندازه برش ها در ایجاد طعمی دلپذیر در سالاد بسیار مهم است و اگر تکه های گوجه و پیاز خیلی درشت باشد طعم سالاد را تحت تاثیر قرار می دهد.
- گام 20
زیتون را به دلخواه اضافه کنید اگر طعم زیتون را دوست دارید به دلخواه از زیتون سیاه یا سبز استفاده کنید و می توانید مقدار آن را کمتر نیز بریزید.
- گام 21
خیار ها را با پوست خرد کنید. سایز خیار باید متناسب با سایز دیگر سبزیجات سالاد باشد و مثلا کمی از گوجه ها بزرگتر خرد شود.
- گام 22
برگهای کاهو را تمیز بشویید و بگذاریید آب آنها کاملا برود و سپس به قطعات درشت خرد کنید.
- گام 23
ترکیبات سالاد فتوش ریز نیست و باید درشت تر از سالادهای دیگر خرد شود.
- گام 24
از برگهای تازه و خوش طعم کاهو استفاده کنید. دقت داشته باشید کاهو پیچ یا کاهوهای دیگر مناسب سالاد فتوش نیست و باید سالاد فتوش را با کاهو سنتی تهیه نمایید.
- گام 25
نان های تُست شده پیتا را نیز خرد کنید و روی کاهو ها بریزید.
- گام 26
تمام مواد سالاد را با مایه زیرین آن که ترکیبات سس بود کاملا مخلوط نمایید.
- گام 27
با دو چنگال بزرگ مواد را از زیر به رو بیاورید و مخلوط کنید و آنقدر این کار را انجام دهید تا تمام ترکیبات سالاد با هم ترکیب شده و روی تمام سبزیجات یک لایه از سس نیز نشسته باشد.
- گام 28
سالاد فتوش در اینجا آماده سرو است.
منبع :آشپزی در سرزمین غذا
برچسب ها :سالاد ، سالادفتوش ، طرز تهیه سالاد فتوش
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0