طرز تهیه رشته ختائی تبریز/دسر مخصوص ماه رمضان

مواد لازم رشته ختائی : به میزان لازم گردوی خرد شده: نصف پیمانه دارچین : یک قاشق سوپخوری زنجبیل : یک قاشق چای خوری ( میتونید حذفش کنید) پودر گل محمدی: یک قاشق مربا خوری شکر: یک لیوان آب : نصف لیوان لیوان گلاب: سه قاشق غذاخوری روغن مایع : مقداری طرز تهیه رشته
رشته ختائی : به میزان لازم
گردوی خرد شده: نصف پیمانه
دارچین : یک قاشق سوپخوری
زنجبیل : یک قاشق چای خوری ( میتونید حذفش کنید)
پودر گل محمدی: یک قاشق مربا خوری
شکر: یک لیوان
آب : نصف لیوان لیوان
گلاب: سه قاشق غذاخوری
روغن مایع : مقداری
طرز تهیه
رشته ختائی به ورقه های مشبکی گفته میشه که موقع ماه رمضان تو بازار تاریخی تبریز پخته میشه ، این رشته ه ها شبیه رشته خشکار شمال هستند و درماه رمضان دسر خوشمزه ای ازشون تهیه میشه ، این دسر رو میتونید به صورت بقچه ای ( مثل دلمه برگ مو ) رولتی ، سه گوش ( مثل سمبوسه ) و یک تکه تهیه کنید ، چون این ورقه هارو میتونید به هرشکلی خواستید برش بزنید ، مدلی که تو شکل میبینید مدل رولتی هست.
شیرینی دیگه ای که شبیه این دسره ، باقلوا عربی هست که اون هم نون مخصوص خودش رو داره
شکر . آب رو بجوشونید تا قوام بیاد بعد گلاب رو بهش اضافه کنید وازرو گازبردارید وبزارید خنک بشه ، گردو وادویه جات رو با هم مخلوط کنید ، رشت ها رو به هرشکلی که خواستید برش بزنید و از مواد ادویه ای نوش رو پرکنید بعد یا بپیچید یا رول کنید و یا سمبوسه پرکنید ، تورورعن مایع این رشت ها رو سرخ کنید داخل ظرف بچینید و درحالکه هنوز داغه شربت خنک رو با قاشق روی اونها بریزید.
یه نوع دیگه هم میتونید این رشته ها رو شیرین کنید ، وقتی همشون رو سرخ کردید ، داخل ماهی تابه بچینید ، شکر و آب رو بریزید روش و بزارید بجوشه و درآخر گلاب رو هم بهش اضافه کنید ، دراین روش رشته ختائی ها نرم میشوند.
برای درست کردن مدل یک تکه رشته ختائی ؛ ته ماهی تابه روغن رو داغ کنید و چهار لایه از رشته ها رو به اندازه ته ماهیتابه برش بزنید و بخوابونید ته ظرف بعد مواد ادویه ای رو روش بپاید و مجددا چند لایه رشته بزاری روش و فشار بدید ، درظرف رو بزارید تا کمی رشته ها خمیر شده وبه هم بچسبند ، مثل کوکو هردوطرفش رو سرخ کنید و به یکی از دوروشی که گفتم شیرینش کنید.
توجه داشته باشید چون رشته ها مشبک هستند چند لایه ازاونها رو ، رو هم قرار داده واستفاده میکنند تا مواد داخلش ازسوراخهای رشته بیرون نریزه!
منبع:دادلی دوزلی
برچسب ها :آموزش اشپزی ، آموزش رشته ختائی تبریز ، اشپزی ، تزیین سفره افطار ، درست کردن رشته ختائی تبریز ، دستور تهیه رشته ختائی تبریز ، دستورپخت رشته ختائی تبریز ، دسر ، دسر ماه رمضان ، دسر مخصوص سفره افطار ، رشته ختائی تبریز ، روش تهیه رشته ختائی تبریز ، طرز تهیه رشته ختائی تبریز ، غدای محلی ، غذای مخصوص افطار ، غذای مخصوص ماه رمضان ، غذای مخصوص ماه رمضان در تبریز ، گل بانو ، گلبانو ، نحوه پخت رشته ختائی تبریز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0