طرز تهیه پرک بادام و خلال بادام
بهتر است برای تهیه خلال یا پرک بادام، از بادامهای تازه استفاده کنید. البته بادام خشک هم قابل استفاده است اما اولویت با بادامهای تازه است. در ادامه مراحل زیر را با هر مقدار بادامی که در اختیار دارید و برای این منظور در نظر گرفتهاید، دنبال کنید.
- ابتدا باید پوست بادامها را جدا کنید، برای این کار دو روش وجود دارد، اگر عجله دارید میتوانید از آب جوش استفاده کنید. به این ترتیب که بادامها را در مقداری آب جوش ریخته و حدود 5 تا 10 دقیقه اجازه دهید داخل آب بمانند، پس از این مدت خواهید دید که پوست قهوه ای بادامها به راحتی جدا میشوند.
- راه دوم این است که برای ساعات طولانیتر بادامها را داخل آبی با دمای محیط قرار دهید. چیزی حدود 12 ساعت زمان لازم است تا بادامها کاملا خیس خورده و پوست آنها به آسانی جدا شود. دقت کنید که موقع جدا کردن پوست، شمای کلی بادام آسیب نبیند. در نظر داشته باشید که هر چقدر بادامها نرمتر باشند، خلالها و پرکهای بادام خوش فرمتری به شما خواهند داد.
۲ نکته:
- اگر وقت کافی دارید، توصیه میکنیم از راه دوم پیش بروید. در این صورت عطر و خواص بادام بهتر حفظ خواهد شد.
- اگر از بادام خشک استفاده میکنید، لازم است بادامها 12 ساعت داخل آب جوش بمانند تا پوست آنها به راحتی جدا شوند.
- با استفاده از یک کارد میوه خوری تیز، مغز بادامها را نصف کرده و آنها را به شکل پرک بادام دربیاورید. اگر میخواهید خلال بادام داشته باشید، باید پرک بادام را به صورت خلالی خرد کنید.
- خلالها و پرکهای بادام را داخل یک سینی نسبتا بزرگ پهن کرده و آن را در بالکن یا فضای باز قرار دهید. برای این کار حالت سایه آفتاب کافیست و لازم نیست که نور مستقیم خورشید با خلالها و پرک بادام بتابد.
- در طول روز چند بار به سینی حاوی خلال و پرک بادام سر بزنید و آنها را زیر و رو کنید تا کاملا یکدست خشک شوند.
- اگر برای خشک کردن خلال و پرکهای بادام عجله دارید، می توانید به جای این کار، از فر استفاده کنید. به این ترتیب که خلال بادام و پرک بادام را به صورت صاف و یک لایه روی سینی فر پهن کرده و فر را روی درجه حرارت خیلی پایین قرار دهید. شاید نتوان زمان دقیقی برای این کار معین کرد، ولی شما باید مدام به فر سر بزنید و بادامها را زیر و رو کنید تا رنگ خلال و پرک بادام تغییر نکند و یکدست خشک شوند.
- پس از این مرحله، محتویات سینی را داخل سبدی مناسب ریخته و در فضای باز قرار دهید تا خلالها و پرک بادام خنک شوند و عرق نکنند.
به همین سادگی، خلالها و پرک بادام شما آماده است. آنها را داخل ظرفی دربسته ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
چطور پرک بادام تست شده تهیه کنیم؟
برای تست کردن خلال و پرک بادام، به حرارت بالاتری نیاز است، اما باید مواظب باشید که بادامها نسوزد. شما میتوانید به راحتی و با استفاده از فر و مایکروفر این کار را در منزل انجام دهید، اما اگر این وسایل را در اختیار ندارید، با استفاده از گاز هم میتوان این کار را انجام داد.
۱. تست کردن پرک بادام در فر
- فر را روی حرارت 175 درجه سانتیگراد معادل 350 درجه فارنهایت تنظیم کنید.
- پرکهای بادام را به صورت یکدست و یک لایه روی سینی فر پهن کنید و آن را در طبقه وسط فر قرار دهید. بعد از 5 دقیقه، در فر را باز کرده و با استفاده از یک قاشق چوبی، بادامها را زیر و رو کنید.
- تست شدن پرک بادام حدود 10 تا 15 دقیقه زمان میبرد. در طول این مدت، هر 5 دقیقه به فر سر بزنید تا بادامها نسوزند.
- زمانی که بوی بادامها بلند شد و پرک بادامها کمی طلایی شدند، باید بادامها را از فر خارج کنید.
?? نکته: دقت کنید که رنگ بادامها بیش از این عوض نشود، در غیر اینصورت، اگر رنگ بادامها برگشته بود، باید سریع آنها را به یک سینی سرد منتقل کنید تا سرد شوند.
۲. تست کردن پرک بادام در مایکروفر و تستر
- بادامها را به صورت یک لایه و بدون چرب کردن، در بشقاب پهن کرده و داخل مایکروفر بگذارید. بسته به قدرت مایکروفر، چیزی حدود 3 تا 5 دقیقه کافیست تا پرکهای بادام کاملا تست شود. در طی این مدت، هر 30 ثانیه باید بشقاب را از مایکروفر بیرون آورده و بادامها را هم بزنید.
- در مورد تستر هم روند کار مشابه است، با این تفاوت که در تستر زمان بیشتری لازم است و حدود یک ربع طول میکشد تا پرکهای بادام کاملا تست شوند.
?? نکته: دقت کنید که این زمانها همگی تقریبی هستند و این شمایید که باید با بررسی وضعیت خلال یا پرک بادام تصمیم بگیرید که حرارت دیدن چقدر باید ادامه پیدا کند.
۳. تست کردن پرک بادام روی گاز
- یک تابه مناسب را روی حرارت متوسط به پایین گاز قرار داده و صبر کنید تا کاملا گرم شود.
- پرک بادام را به صورت یک لایه داخل تابه ریخته و در فواصل کوتاه هم بزنید تا نسوزند.
- تست کردن پرک بادام به این روش، حدود 3 تا 5 دقیقه طول میکشد.
- وقتی عطر بادام بلند شد، موقع برداشتن پرکهای بادام از روی حرارت است. دقت کنید که لبههای پرک بادام قهوهای نشوند. پرک بادام را به یک ظرف سرد منتقل کرده و پس از سرد شدن، در یخچال نگهداری کنید.
سخن آخر
همان طور که دیدید طرز تهیه خلال و پرک بادام در منزل بسیار ساده است. البته تست کردن پرک بادام و تنظیم حرارت، نیاز به کمی مهارت دارد که با چند بار انجام دادن، حتما به آن مسلط خواهید شد. شما میتوانید خلال و پرک بادام را هم به صورت خام و برای تزئین و هم حین پخت بسیاری از غذاها مثل خورشت خلال، شله زرد و … استفاده کنید. حتما کیفیت و عطر و بوی خلالها و پرک بادامی که خودتان در منزل تهیه کردهاید، بسیار متفاوت خواهد بود. تندرست و شاد باشید.
منبع :ستاره
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0