طرزتهیه آش قایِش
زمان آماده سازی ۴۰ دقیقه حداکثر زمان پخت ۴۰ دقیقه میزان دشواری متوسط مناسب برای ۶ نفر وعده غذایی عصرانه ۲ مشت رشته قایِش ۵۰۰ گرم اسفناج خرد شده ۲ عدد پیاز ۵ حبه سیر ۱ پیمانه نخود ۱ قاشق غذا خوری نعنا خشک ۱ قاشق چای خوری زردچوبه به مقدار لازم نمک به مقدار
- زمان آماده سازی
- ۴۰ دقیقه
- حداکثر زمان پخت
- ۴۰ دقیقه
- میزان دشواری
- متوسط
- مناسب برای
- ۶ نفر
- وعده غذایی
- عصرانه
- ۲ مشت
- رشته قایِش
- ۵۰۰ گرم
- اسفناج خرد شده
- ۲ عدد
- پیاز
- ۵ حبه
- سیر
- ۱ پیمانه
- نخود
- ۱ قاشق غذا خوری
- نعنا خشک
- ۱ قاشق چای خوری
- زردچوبه
- به مقدار لازم
- نمک
- به مقدار لازم
- کره آب شده
- به مقدار لازم
- دوغ
آش قایِش یکی از انواع آش های محلی خراسان شمالی است که مردم ترک زبان و کرمانج این منطقه آن را در فصل بهار و با سبزی های محلی مانند اسفناج تهیه می کنند .
در تهیه این آش از نوعی رشته پهن به نام قایِش استفاده می شود که معمولا خانم های خانه دار خودشان آن را در منزل می بُرند .
برای تهیه آش قایِش ، ابتدا نخودها را که از شب قبل خیس و آب آن را چندین بار عوض کرده ایم را در قابلمه ریخته و با مقداری آب روی حرارت می گذاریم تا بپزند .
دو عدد پیاز را خلالی کرده و در کمی روغن تفت می دهیم تا سبک و طلایی رنگ شوند . سیرهای حلقه شده و زردچوبه را به پیازها اضافه کرده و تفت می دهیم . نعنا را نیز اضافه کرده و زیر حرارت را خاموش می کنیم .
در یک قابلمه دیگر آب را می ریزیم تا به جوش آید . اسفناج ها را شسته و خرد می کنیم و به آب در حال جوش اضافه می کنیم . ۲۰ دقیقه آخر پخت اسفناج ها ، رشته قایِش را به همراه یک لیوان دوغ و نخودهای پخته اضافه کرده و اجازه می دهیم تا رشته ها نیز بپزند .
سپس رشته قایِش را به همراه سبزی و نخودهای آن آبکش کرده و به آن ماست و یا دوغ را اضافه می کنیم .
آش قایِش را در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن کره آب شده می ریزیم .
آش قایِش را با سیرداغ و پیاز داغ تزئین کرده و با ماست یا دوغ سرو کنید .
خواص اسفناج :
برگ اسفناج سرشار از ویتامین های A ، B ، C و آهن و پتاسیم می باشد .
اسفناج بدن را قلیایی می کند .
اسفناج برای درمان ورم روده کوچک به کار می رود .
اسفناج ملین است و در درمان یبوست موثر است .
اسفناج برای کاهش وزن و لاغر شدن مفید بوده و در رفع تشنگی نیز موثر است .
برچسب ها :آش قایِش ، آموزش آش قایِش ، اشپزی ، دستورتهیه آش قایِش ، روش تهیه آش قایِش ، طرز تهیه آش قایِش ، غذای محلی ، غذای محلی خراسان ، گل بانو ، هنرهای خانه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0