کد خبر : 14964
تاریخ انتشار : شنبه 26 دی 1394 - 20:50

طرز تهیه ترشی زو

طرز تهیه ترشی زو

طرز تهیه ترشی زو این گیاه که به زبان کرمانشاهی زو نامیده می شود .یک گیاه کوهی بسیار ارزشمند گران قیمت نسبت به بقیه گیاهان کوهی می باشد که شکل آن شبیه کنگر ولی تیغه های تیز نداردو در اول فصل بهار به بازار می آید که نمونه های تقلبی آن نیز در همان موقع

79578823430679076052

طرز تهیه ترشی زو

این گیاه که به زبان کرمانشاهی زو نامیده می شود .یک گیاه کوهی بسیار ارزشمند

گران قیمت نسبت به بقیه گیاهان کوهی می باشد که شکل آن شبیه کنگر ولی

تیغه های تیز نداردو در اول فصل بهار به بازار می آید که نمونه های تقلبی

آن نیز در همان موقع وارد بازار شده و از لحاظشکل بسیار شبیه به این گیاه

می باشد.ولی کسانی که سررشته ای در خرید این گیاه دارند به راحتی

آن را تشخیص داده و خریداری می کنند . بهترین نوع این گیاه مربوط

به کوهای دالاهو در کرند غربمی باشد.

این گیاه طبع بسیار گرم دارد.و یکی از خواص مهم آن شستشوی

کامل مثانه می باشد.به چند مدل برای ترشی آماده می شود.

در موقع آماده کردن آن بهتر است آن را در خارج از آشپزخانه

قرار داده زیرا بوی نامطبوعی از آن به مشام می رسد که بعد

از به سرکه انداختن آن این بوی نامطبوع به عطری دل انگیز

تبدیل می شود.

مواد لازم:

زو ۲ کیلو

سرکه به مقدار لازم

نمک به مقدار لازم

طرز تهیه:

ابتدا سرو ته زو ها را طوری پاک میکنیم که لطمه ای به خود زو نرسد.

چون این گیاه از دل خاک بیرونمی آید ممکن است لایه های آن دارای گل

READ
آموزش ساخت تابلو سه بعدی با پوستر همراه با فیلم آموزشی

و خاک زیاد باشد.که بعد از پاک کردن درون آب به مدت چند دقیقه قرار

داده تا کاملا تمیز شود.این کار احتیاج به مهارت خاصی دارد که لایه ها

از هم باز نشوند.سپس آبکشی کرده و داخل یک سبد قرار داده تا آب اضافی

آن خارج گردد.بعد آنها را درون یک قابلمهخیلی مرتب می چینیم.

بعضی ها به خاطر اینکه لایه ها باز نشود آن را با نخ می بندند ولی من به

خاطر اینکه این کار را مادرم خیلی استادانه نشانم داده .به راحتی از عهده آن

برآمده.بعد از چیدن درونظرف مقداری سرکه روی آن می ریزیم و زیر

شعله را روشن نموده و میگذاریم تا مقداری زو پخته شده و زهر آن نیز

کاملا کشیده شود.بهتر است این کار درون منزل صورت نگیرد.

بعد از اینکه مقداری پخت مثل کنگری که داخل خورشت می اندازیم نه خیلی

خام و نه خیلی پخته.سپس زیر گاز را خاموش کرده و زو ها را آرام آرام از

درون قابلمه بیرون آورده و درون یک ظرف دیگر قرار داده و مقداری سرکه را با

نمک مخلوط کرده و روی آنها می ریزیم.و به مدت چند ساعت به همین حالت

درون سرکه میگذاریم تا کاملا سرکه جدید به خورد زو رفته و مزه دار شود

طی این فاصله درب ظرف را رویش قرار دهید تا عطر زو از بین نرود.

READ
آموزش بافت بلوز/بافتنی

و از آن بچشید اگر نمک احتیاج داشت بدان افزوده.سپس آرام آرام زوها را

درون ظرفی که می خواهید ترشی را در آن قرار داده (بهترین ظرف شیشه)

می باشد قرار داده به مقداری که سرکه روی آن را بگیرد قرار داده و در جای

خنک بگذارید . یکی دو روز بدان سر بزنید امکان دارد مجددا به سرکه

نیاز داشته باشد.امیدوارم تهیه کرده و از مزه و عطر بی نظیرش لذت ببرید.

ترشی زو

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

کد امنیتی را وارد نمایید *