کد خبر : 12797
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 23 بهمن 1393 - 20:43

طرز تهیه سس سویا خانگی

طرز تهیه سس سویا خانگی

طرز تهیه سس سویا خانگی مواد اولیه : پودر سیر 1هشتم قاشق چایخوری آب گوشت 1ونیم پیمانه نمک به میزان لازم فلفل سفید 1هشتم قاشق چایخوری پودر زنجبیل 1چهارم قاشق چایخوری عسل 2قاشق چایخوری سرکه بالزامیک 4قاشق چایخوری مواد سس اصلی : لوبیای سویا (تازه و سبز) 435گرم آرد 340گرم نمک 226گرم آب 3ونیم لیتر

طرز تهیه سس سویا خانگی


مواد اولیه :

پودر سیر 1هشتم قاشق چایخوری
آب گوشت 1ونیم پیمانه
نمک به میزان لازم
فلفل سفید 1هشتم قاشق چایخوری
پودر زنجبیل 1چهارم قاشق چایخوری
عسل 2قاشق چایخوری
سرکه بالزامیک 4قاشق چایخوری

طرز تهیه سس سویا خانگی مواد سس اصلی :

لوبیای سویا (تازه و سبز) 435گرم
آرد 340گرم
نمک 226گرم
آب 3ونیم لیتر

سس سویا خانگی


دوستای عزیز قبل از همه بگم که سس سویا مراحل خیلی خیلی پیچیده و طولانی رو داره برای درست شدن که نوع خونگیش ممکنه حتی تا 1سال هم طول بکشه تولید بشه و بیشتر توی آسیای شرقی تهیه و استفاده میشه انواع کارخانه ای هم به دلیل وجود دستگاههای خیلی مجهز سریع آماده میشن این ترکیبی که براتون مینویسم از نظر *طعم و خاصیت*به شدت شبیه سس سویا هست و جایگزین کردنش با سس سویا اصل کاملا اصولیه و هیچ آسیبی به غذای شما وارد نمیکنه پس این سس سویا تقریبا میشه نمونه شبیه سس سویا اصل نه خودش!

سس سویا خانگی


طرز تهیه:

ابتدا آب گوشت را داخل تابه ریخته و روی حرات به جوش آورید.وقتی به جوش رسید همه مواد به جز نمک را به آن اضافه کرده و اجازه دهید به جوشیدن ادامه دهید.
حدود 15دقیقه با حرارت بالا مایع را حرارت دهید تا تنها 1فنجان از آن باقی بماند.مقدار مناسبی نمک را به سس اضافه کرده و اجازه دهید کاملا سرد شود.
سس را داخل شیشه ای چفت ریخته و اجازه دهید 1هفته داخل یخچال استراحت کند.

READ
طرز ساخت انگشتر چرم ( تصویری)/کار باچرم

خوب این چیزی که بالا گفتم حالت جایگزین اصلی سس رو داشت من براتون طرز تهیه خود سس سویا رو هم میذارم که اگر روزی به مواد اولیش دسترسی پیدا کردید بتونید تهیش کنید:
اول دانه های سویا رو با غلاف بپزید (درست شبیه پختن باقلا یا نخودفرنگی)بعد اونها رو از غلاف خارج کنید و با غذاساز کامل له کنید بهتره پوست نازک روش رو هم بگیرید البته اگر براتون سخته میتونید با پوست هم اونو پوره کنید.
پوره رو داخل یه ظرف مناسب بریزید و آرد رو 3بار الک کنید و خیلی آروم و کم کم به پوره اضافش کنید و خوب هم بزنید تا یکدست بشه و آرد تموم بشه.

سس سویا خانگی


سس سویا خانگی


حالا خمیر رو روی یه سطح صاف یا یه قالب مناسب خوب پهن کنید و با چاقو اونو به شکل مربع های ضخیم برش بدید.مقداری پارچه رو خوب مرطوب کنید که کامل نم داشته باشه حالا یه ظرف مناسب در نظر بگیرید و اونو بذارید توی یه نایلون زیرش رو لایه مرطوب قرار بدید روش رو قطعات خمیر و دوباره روش همون نوع پارچه مرطوب رو بذارید بعد نایلون رو کاملا چفت کنید طوری که اصلا هواخور به داخل ظرف وجود نداشته باشه.حالا بذاریدش یه جای کاملا خشک و تاریک(مثلا زیر خاک)و بذارید از 1هفته یا زمانی که کامل تخمیر بشه استراحت کنه …به نظرم اجازه بدید حدود 1ماه بمونه باید در انتها کامل خشک شده باشه و رنگش کامل قهوه ای بشه و کپک بزنه دقیقا مثله شکل!

READ
طرز تهیه یک سوپ مخصوص برای سرماخوردگی/آشپزی
سس سویا خانگی


حالا نمک و آب رو با هم مخلوط کنید توی یه ظرف بزرگ و مواد رو به جای خشک و زیر نور افتاب منتقلش کنید حالا ممکنه شما 2ماه زمان نیاز داشته باشید یا 1سال!بستگی به قدرت تخمیر و نوع دانه و قدرت افتاب داره خیلی شرایط دیگه داره فقط اینکه هر روز روزی 2تا 3بار با قاشق چوبی باید همش بزنید و درش رو دوباره ببندید.سس وقتی آماده بشه قشنگ حالت روان پیدا میکنه و میشه ازش استفاده کرد!حالا تصمیم با خودتونه سس آماده بخرید!نوع بالا رو انتخاب کنید یا همین شیوه سنتی^_^

سس سویا خانگی


نکات:

1)حتما قبل از مصرف شیشه را به خوبی تکان دهید.
2)عسل در واقع جایگزین ملاس(شکر مازندرانی)شده است اگر به ملاس اصل دسترسی دارید از آن استفاده کنید.
3)در صورت تمایل به جای آب گوشت از آب مرغ استفاده کنید اما به هیچ وجه عصاره استفاده نکنید.
نوش جان

منبع :سوران

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

کد امنیتی را وارد نمایید *