طرز تهیه کیک شیفون /شیرینی
کیک شیفون کیک ساده ولی خیلی نرم که برای روکش خامه کردن بسیار مناسب است و از کیک اسفنجی منسجم تر است . مواد لازم برای یک عدد قالب گرد به قطر ۲۵ سانتی متر و ارتفاع ۷ سانتی متر (مناسب برای ۲۰ نفر – قالب کوچکتر باشد ، حتماً سرریز می شود ) .
کیک شیفون
کیک ساده ولی خیلی نرم که برای روکش خامه کردن بسیار مناسب است و از کیک اسفنجی منسجم تر است .
مواد لازم برای یک عدد قالب گرد به قطر ۲۵ سانتی متر و ارتفاع ۷ سانتی متر (مناسب برای ۲۰ نفر – قالب کوچکتر باشد ، حتماً سرریز می شود ) .
تخم مرغ خنک : ۶ عدد
وانیل خالص : یک نوک قاشق
شکر: یک و یک چهارم پیمانه
شیر: سه چهارم پیمانه
روغن مایع : سه چهارم پیمانه
آرد قنادی: دو پیمانه
بیکینگ پودر : ۲ قاشق چای خوری
نمک :نوک قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک شیفون:
کف قالب کاغذ روغنی انداخته ، سپس با مقدار کمی روغن چرب کنید ( زاویه ی قالب را با دقت چرب کنید تا بعداً برای تزیین دچار مشکل نشوید ؛ دیواره را کمتر چرب کنید تا کیک خوب بالا بیاید ) .
آرد ، بیکینگ پودر و نمک سه بار الک شوند .
زرده و سفیده را جدا کنید.
سفیده را می زنیم تا پفکی شود سپس نصف شکررا کم کم با آن مخلوط می کنیم و کاسه را داخل یخچال قرار می دهیم .
زرده ها را به همراه وانیل و باقیمانده ی شکر می زنیم تا کرم رنگ و کشدار شود .
زرده ها ، کمی شیر و کمی از مخلوط آردرا با قاطی می کنیم تا این دو ماده هم کاملا مخلوط شوند .
روغن مایع سریع با همزن به خورد خمیر داده شود .
همزن خاموش و سفیده با لیسک به خورد خمیر برود .
مایه را در قالب می ریزیم و چند ضربه به قالب می زنیم تا حبابهای هوا خارج شوند .
قالب رادرون فر از پیش گرم شده با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار می دهیم.
کیک زیاد پف می کند و رویش سرخ می شود ، ولی چون پف کیک زیاد است داخلش با یک ساعت نمی پزد . بعد از یک ساعت و ده دقیقه پخت کیک را خیلی سریع با خلال چوبی بلند یا ابزار مخصوص امتحان کرده ، درب فر را ببندید .
وقتی تصمیم گرفتید فر را خاموش کنید ، بگذارید کیک ۵ دقیقه ی دیگر درون آن بماند و سپس آنرا خارج نمائید .
قالب کمربندی آلومینیومی سایز متوسط برای این کیک بسیار مناسب است .
بعد از سرد شدن کیک را با آب پرتقال یا آناناس تر کرده و به دلخواه تزیین کنید.
ارتفاع کیک، بعد از خارج شدن از فر حدود ده سانت است . یعنی کیک خنک شده ی الآن درون فر ارتفاعی نزدیک به ۱۲ سانت د اشته( کیک های شیفون را هر چه قدر هم خبره باشید ، بعد از سرد شدن نشست پیدا می کنند و این کاملاً طبیعی است )
کیکی که این ارتفاع را داشته باشد ، با این که رویش طلایی است ، ولی درونش هنوز کامل نپخته و مدت زمان پخت باید رعایت شود ( صحبت در مورد فرهای معمولی است ) .
در زمان پخت دیواره ی کیک از قالب بالاتر می رود ، ولی چون سفت شده ، پهن نمی شود . نکته ی مهمی را فراموش کرده ام متذکر شوم و آن اینکه وقتی کیک بالا آمده و وسطش چین و چروک است ( حدود نیم ساعت بعد از گذاشتن کیک درون فر )، حرارت فر را خیلی کم بالا می بریم و این امر به پف کیک خیلی کمک می کند .
بهتر است وقتی سفیده را زدید ، آنرا تا موقع اضافه کردن به خمیر در یخچال نگهداری کنید ، به خصوص اگر محیط کار گرم است .
برچسب ها :آموزش انواع شیرینی ، آموزش پخت انواع کیک ، انواع کیک ، شیرینی ، کیک ، کیک شیفون ، هنر های خانه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0