کد خبر : 8498
تاریخ انتشار : چهارشنبه 28 خرداد 1393 - 21:59

طرز تهیه اخته خَمَس/غذای محلی

طرز تهیه اخته خَمَس/غذای محلی

  یکی بیاد آب دهنمو جمع کنه !! این خوردنی خوشمزه از تنقلات گیلانه … پس اگه ترشی خورین بفرمایین…اگه هم نه راهکار دارم براتون! مواد لازم: آلبالو خشک: 1 لیوان اخته خشک: 1 لیوان آلوچه خشک: 1 و یک چهارم لیوان نمک و گلپر طرز پخت: همه رو بجز نمک و گلپر توی ظرف

 

طرز تهیه اخته خَمَس/غذای محلی

یکی بیاد آب دهنمو جمع کنه !! این خوردنی خوشمزه از تنقلات گیلانه … پس اگه ترشی خورین بفرمایین…اگه هم نه راهکار دارم براتون!

مواد لازم:

آلبالو خشک: 1 لیوان

اخته خشک: 1 لیوان

آلوچه خشک: 1 و یک چهارم لیوان

نمک و گلپر

طرز پخت:

همه رو بجز نمک و گلپر توی ظرف جادار  که آب کرده بودم ریختم و هم زدم و آبش رو خالی کردم و دوباره آب ریختم و گذاشتم کمی بمونه…

طرز تهیه اخته خَمَس/غذای محلی

یه ظرف جادار دیگه هم که آب ریخته بودم توش کنار دستم گذاشتم. آروم با دستم، آلبالو اینا رو برداشتم و توی اون یکی ظرف ریختم(مثل سبزی شستن)… اینجوری می بینین که شن کف ظرف اول باقی می مونه

طرز تهیه اخته خَمَس/غذای محلی

چند سری این کار رو کردم تا آبش تمیز شد.

طرز تهیه اخته خَمَس/غذای محلی

بعد آب ریختم و گذاشتم یه روز خوب خیس بخوره و باز شن موادم. (آب بیشتر از سطح مواد ریختم چون وقتی خیس می خورن آب رو جذب می کنن)

طرز تهیه اخته خَمَس/غذای محلی

فرداش شده حالا! آب آلبالو رو با نمک گذاشتم روی گاز با حرارت ملایم تا خوب بپزه

طرز تهیه اخته خَمَس/غذای محلی

به جوش که اومد با گوشتکوب افتادم به جونش و لهش کردم…

طرز تهیه اخته خَمَس/غذای محلی

تا جایی که آبش کشیده بشه و خوب خوب مواد له بشه..هر از گاهی با گوشتکوب این کارو می کنم

READ
آموزش قلاب بافی شال سه گوش/قلا ب بافی

طرز تهیه اخته خَمَس/غذای محلی

آبش که به خوردش رفت و کاملا له شد و اجاز خنک شدن دادین بهش خمس خوشمزه مون آماده ست..توی ظرف می ریزیم و توی یخچال می ذاریم و جلوی خودمون رو می گیریم تا موقع خنک شدنش بهش ناخنک نزنیم!

طرز تهیه اخته خَمَس/غذای محلی

موقع سرو هم روش گلپر می پاشیم و هوممممممممممم

طرز تهیه اخته خَمَس/غذای محلی

من همیشه یه مقداری از اخته خمسی رو که درست می کنم، توی قالبهای بستنی یخی (همون آلاسکا) می ریزم و میذارم فریزر

طرز تهیه اخته خَمَس/غذای محلی

اینم نمونه گاز زده ش!!

طرز تهیه اخته خَمَس/غذای محلی

راستی مقادیر رو من معمولا چشمی میریزم و با تست کردن چندتا از خشکبارم نسبت ترش و شیرینی رو میزون می کنم…اگه ترشتر بخوام اخته رو بیشتر می کنم و اگه زیاد ترش نخوام آلوچه رو بیشتر می ریزم.این اخته هام چون خیلی ترش بودن آلوچه رو کمی بیشتر ریختم.. اگه کلا با ترشی میونه ندارین می تونین کمی شکر بریزین توش که من اصلا توصیه نمی کنم چون ذایقه مون ترش پسنده و شیرین دوست نداریم!

موقع پختش هم در دیگ رو نذارین و ظرفتون هم مسی نباشه که خمستون سیاه نشه.

منبع:لذت آشپزی باهانی شفت

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

کد امنیتی را وارد نمایید *