خانه / هنرهای خانه / آشپزی / ته چین قالبی آلبالو پلو/آشپزی

ته چین قالبی آلبالو پلو/آشپزی

 

 

مواد لازم برای مواد میانی ته چین:

آلبالو:۵۰۰ گرم

شکر: ۴۰۰ گرم (من کمتر ریختم..)

گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم

پیاز: ۱ دونه کوچیک

مواد لازم برای ته چین قالبی: (من این مقادیر رو برای ۲ پیمانه برنج تغییر دادم)

برنج: ۶ پیمانه

ماست چکیده: ۱ قاشق غذاخوری

تخم مرغ: ۴ تا

زعفران

نمک و فلفل

روغن

طرز پخت:

برای درست کردن آلبالوها و قلقلیهای خوشمزه ش اینجا رو ببینین…من بازم شکر رو کمتر ریختم چون می دونین که من غذای شیرین دوست ندارم…به جای قلقلی هم می تونین از گوشت یا مرغ استفاده کنین

برنج رو آبکش کردم و کمی زنده تر از همیشه برداشتم…میذاریم تا آبش بره

ماستتون اگه چکیده نیست خودتون بذارین آبش بره توی کیسه یا حتی دستمال آشپزخونه…من برای درست کردن ته چین قالبی از کتاب مستطاب آشپزی آقای نجف دریابندری استفاده کردم. ..مقادیری که برای برنج و ماست و تخم مرغ دادم برای ما زیاد بود و من دستور ایشون رو اینجا گذاشتم..برای دو پیمانه برنج مسلما با تناسب ساده مواد رو تغییر دادم. ماست رو با خیلی کم آب و نمک و فلفل زدم…بعد تخم مرغها رو توی یه ظرف شکوندم و خوب زدم و بعد به ماست اضافه کردم…زعفرونی که توی  یکی دو قاشق آب جوش حل شده رو توی این مواد ریختم تا جایی که زرد پر رنگی بشه…

دو سه قاشق از برنج سفید رو برداشتم و بقیه رو به تخم مرغ و ماست زعفرونی اضافه کردم و آروم هم زدم..برنجم ایرانیه اونم از نوع نا مرغوب متاسفانه

مابقی برنج رو با مواد آلبالو پلو مخلوط کردم..چند تا از قلقلی ها رو برای تزیین و همینجوری خوردن کنار گذاشتم !!!

حالا اینجا چهار تا راه پیش روتونه: ۱- پخت روی گاز ۲- پخت توی فر ۳- پخت توی پلوپز ۴- پخت توی مایکروفر

من روش سوم رو استفاده کردم..کف دیگ پلوپز رو روغن ریختم..کمی بیشتر از همیشه..با برس از همون روغن همه دیواره ش رو چرب کردم.روشن کردم تا گرم بشه…حالا نصف پلوی زغفرونی رو کف دیگ ریختم و خوب صاف و فشرده کردم

از مواد آلبالوپلو روی این پلو ریختم جوری که از اطراف فاصله داشته باشه کمی..بازم خوب صاف کردم

بقیه برنج زعفرونی رو روی مواد ریختم و همه جا پهن کردم و بازم صاف کردم روش رو

دمکنی گذاشتم و اجازه دادم برنج طبق دستور پلوپز بپزه..البته پلوپز من برحسب رنگ ته دیگی که دلخواهتون هست تنظیم میشه و خودش اتومات میشه…زمان لازم برای پخت توی پلوپز چیزی حدود ۹۰ دقیقه هست.. (برای من خیلی زودتر شد) ..وقتی پلو بخار کرد…کره رو تکه تکه کنین و روی برنج بریزین

وقتی برنج پخت و ته دیگ کاملا خودش رو گرفت و اطرافش تیره شد (طلایی تیره متمایل به قهوه ای..اصلا قهوه ای..ولی نسوزه ها!!!) آماده ست..خاموش م ی کنیم و درش رو برمیداریم و میذاریم بخارش خارج شه…دیس رو روی دهانه دیگ میذاریم و با یه حرکت ژانگولر برمی گردونیم!! هورااااااا

عکاسی توی نور روز رو دارین؟!

حالا با ماست چکیده که توی قیف می ریزیم شکوفه می زنیم..من دیگه ماست چکیده نداشتم برای تزیین، شرمنده! از اون قلقلی ها هم اگه همه رو نخوردین و چیزی مونده برا تزیین استفاده کنین همراه خود آلبالو!!!

برش می زنیم و میل می نماییم و با خودمون می گیم: دلت میاد خود آلبالوپلو!! البته این نظر شخصیه و من کلا با ته چین ها میونه چندانی ندارم..حتی اون ته چینهایی که توی رستورانها کنار بشقاب می ذارن و همه با به به و چه چه می خورن

اگه الان دارین می گین من چه بد سلیقه م خب شاید حق دارین..واسه همینم از رو نمی رم و دستور دو تا ته چین دیگه رو هم به فاصله میذارم!

باشد که ما ته چین دوست شویم

* برای پخت روی گاز، توی قابلمه تفلون با دمکنی میذاریم..بازم خوووووب روغن مالی می کنیم
* برای پخت توی فر، هم ظرف پیرکس میشه هم قابلمه تفلونی که دستگیره پلاستیکی نداشته باشه (اگه داشت بازش کنین) بازم با روغ مالی بسیار….روش رو هم فویل می ذاریم و چند تا سوراخ می کنیم روش رو
* برای پخت توی مایکرو فر من اطلاعی ندارم.

منبع:اذت آشپزی با هانی شفت

درباره ی bano1

مطلب پیشنهادی

آموزش بافت موتیف خرس تدی

جز خانم های هنرمندی هستید که به کار قلاب بافی علاقه خاص دارید و دنبال …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


5 + 7 =

قالب وردپرس قالب وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس وردپرس قالب وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس