کد خبر : 7964
تاریخ انتشار : جمعه 9 خرداد 1393 - 23:03

طرز تهیه آش خیار چنبر(چمبر) /غذای محلی

طرز تهیه آش خیار چنبر(چمبر) /غذای محلی

آماده سازی: 30 دقیقه مدت انتظار: 2 ساعت مجموعاً: 2 ساعت و 30 دقیقه طرز تهیه : ابتدا عدس و بلغور گندم را جداگانه بجوشانید و ابش را خالی كنید و بعد با یكدیگر مخلوط كرده و با 3لیوان آب و مقداری نمك و فلفل بپزید. گوشت را شسته و خرد كنید(درشت).پیاز را رنده زده

آماده سازی: 30 دقیقه
مدت انتظار: 2 ساعت
مجموعاً: 2 ساعت و 30 دقیقه

طرز تهیه آش خیار چنبر(چمبر) /غذای محلی

طرز تهیه :
ابتدا عدس و بلغور گندم را جداگانه بجوشانید و ابش را خالی كنید و بعد با یكدیگر مخلوط كرده و با 3لیوان آب و مقداری نمك و فلفل بپزید.
گوشت را شسته و خرد كنید(درشت).پیاز را رنده زده و كمی تفت دهید تا نیم سرخ شود.سپس گوشت را اضافه كرده و تفت دهید تا رنگ آن برگردد.سپس 3 لیوان آب بریزید و بگذارید گوشت بپزد ، وقتی آب گوشت به 1/3 کاهش یافت میتوانید عدس و بلغور پخته شده را به گوشت اضافه کنید.
خیار چنبرها را پوست بگیرید و نصف کنید سپس تخم های خیار را خارج کنید ، خیارها را حلقه ای خرد کنید ، درون تابه مقداری روغن بریزید سپس خیارهای خرد شده را کمی تفت دهید تا نرم شوند .توجه داشته باشید كه خیار نباید له شود.

طرز تهیه آش خیار چنبر(چمبر) /غذای محلی

2 عدد پیاز و 2عدد سیر را خرد کنید و در روغن با مقداری نمک و فلفل تفت دهید تا طلایی شوند ، نعنا خشک را نیز جداگانه در مقداری روغن حدود 1 دقیقه تفت دهید و کنار بگذارید.
خیارهای تفت داده ، نصف سیر داغ و نصف پیاز داغ را به قابلمه آش اضافه کنید ، پس از اینکه مواد پخته شدند و آش جا افتاد میتوانید نمک ، فلفل و کشک را اضافه نمائید ، 5 دقیقه صبر کنید سپس آش را از روی حرارت برداریدو با پیاز داغ و نعنا و سیر داغ تزیین كنید.


نكات:
1)حتما كشك را ابتدا جوشانده و بعد به اش بیفزایید.
2)بهتر است ابتدا كمی پیاز داغ كرده و بعد بلغور و عدس را روی آن بریزیم و بپزیم.
3)این آش غذای سنتی استان مركزی است.
4)در اراك به جای زردچوبه از زرده لاله یا همان رنگ زعفران در اش استفاده میشود.
نوش جان

READ
آموزش بافت کلاه پسرانه شیک/

 


مواد اولیه :

برای 5 نفر
گوشت 200گرم
پیاز طرز تهیه آش خیار چنبر(چمبر) /غذای محلی 3عدد
نان خشك 2قاشق غذاخوری
بلغور گندم 150گرم
عدس 200گرم
كشك 1لیوان
نعنا 2قاشق غذاخوری (خشك)
سیر طرز تهیه آش خیار چنبر(چمبر) /غذای محلی 1بوته
خیار چنبر 1كیلو
نمك به میزان لازم
فلفل به میزان لازم

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

کد امنیتی را وارد نمایید *