خانه / هنرهای خانه / آشپزی / آموزش انواع کتلت /آشپزی

آموزش انواع کتلت /آشپزی

کتلت و شامی جزو غذاهای بسیار خوشمزه هستند که بیشتر ایرانی ها آن را دوست دارند. کتلت گوشت چرخ‌کرده با سیب‌زمینی سرخ کرده و سبزی خوردن یا سالاد شیرازی، جزو غذاهای بسیار لذیذ هستند که وقتی مادرها آن را درست می کنند، طعم و مزه خاصی دارد و آدم از خوردن آنها سیر نمی شود.

اما کتلت انواع متنوعی دارد که دستور پخت انواع آن را برای شما نوشته ایم.

کتلت ذرت با گشنیز و پیازچه


مواد لازم (4 نفر)

•    250 گرم گوشت مرغ چرخ‌کرده

•    200 گرم ذرت پخته شده یا کنسرو ذرت

•    1 دسته کوچک گشنیز ریز خرد شده

•    1 دسته کوچک پیازچه ریز خرد شده

•    یک عدد تخم مرغ

•    نمک و فلفل سیاه

•    روغن

انواع کتلت‌ و شامی (1)


طرز تهیه

1.    گوشت مرغ چرخ شده را با ذرت، گشنیز، پیازچه، نمک و تخم مرغ را خوب با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.

2.    روغن را درون تابه بزرگی گرم کنید. با نوک قاشق، یک گلوله کوچک بردارید و با یک چنگال مواد را از قاشق در تابه بیاندازید تا سرخ شود. پس از اینکه دو طرف آن سرخ شد آنها را روی دستمال کاغذی حوله ای قرار دهید تا روغنشان گرفته شود.

3.    این کتلت را می توانید با سس کچاپ سرو کنید.


کتلت سالمون و سیب زمینی

مواد لازم (4 نفر)

•    400 گرم فیله ماهی سالمون (بدون پوست)

•    2 پیمانه خامه ترش و پوره سیب زمینی

•    1عدد پیاز کوچک، ریز شده

•    نصف پیمانه خرده های ریز نان خشک

•    3 قاشق غذاخوری شوید تازه خرد شده

•    روغن زیتون

•    حدود 150 گرم انواع سبزیجات ( گشنیز، پیاز کوهی، اسفناج، جعفری، ریحان و آویشن)

•    یک پیمانه سس سالاد

انواع کتلت‌ و شامی (1)

طرز تهیه

1.    ماهی سالمون را بشویید و خشک کنید. در تابه پیرکس قرار دهید و با سلفون روی آن را بپوشانید. آن را داخل مایکروفر با قدرت 100 درصد به مدت 2.5 تا 3.5 دقیقه بپزید. آن را خرد کنید. در کاسه ای، سالمون، پوره سیب زمینی، خرده نان خشک و شوید را با هم مخلوط کنید. این مایع را به صورت کتلت درآوردید و درون تابه، روی حرارت ملایم به مدت 3 تا 4 دقیقه سرخ کنید.

2.    سبزیجات معطر را درون بشقاب بگذارید.

3.    کتلت ها را روی آنها قرار دهید و با سس سالاد یا مایونز سرو کنید.


کتلت گوشت

مواد لازم  (2 نفر)

•    500 گرم گوشت چرخ‌کرده

•    500 گرم سیب زمینی متوسط

•    3 یا 4 عدد تخم مرغ

•    2 یا 3 عدد پیاز متوسط

•    2 قاشق غذاخوری جعفری خرد شده

•    1 پیمانه خرده نان

•    روغن

•    نمک و فلفل سیاه

انواع کتلت‌ و شامی (1)


طرز تهیه

1.    سیب زمینی ها را برای مدت 15 تا 20 دقیقه با حرارت زیاد در آب بپزید تا نرم شوند. سپس آنها را پوست بگیرید و له کنید.

2.    پیازها را نیز پوست بگیرید، رنده و به سیب زمینی ها اضافه کنید. همچنین تخم مرغ ها، نمک، فلفل، جعفری و گوشت را به مواد قبلی بیفزایید. آنها را خوب با هم مخلوط کنید تا هنگامی که کاملا یکدست شوند.

3.    از این مایه، گلوله هایی به ضخامت 4 تا 5 سانتی متر بردارید. خرده نان ها را در سطح صاف پخش کنید و هر یک از گلوله ها را در این خرده نان ها بغلتانید تا کاملا سطح آنها را بپوشاند. گلوله ها را به صورت بیضی شکل دهید به طوری که ضخامت هر کدام 1 سانتی متر شود.

4.    درون تابه بزرگ و نچسب، روغن بریزید و گرم کنید. کتلت ها را درون آن سرخ کنید تا هر دو طرف آن طلایی شوند.


کتلت مرغ

مواد لازم

•    یك عدد سینه مرغ متوسط

•    2 عدد پیاز متوسط

•    3 عدد سیب زمینی متوسط

•    2 عدد تخم مرغ

•    نصف قاشق چایخوری زعفران دم‌کرده

•    یك فنجان پودر سوخاری

•    نمك و فلفل سیاه

انواع کتلت‌ و شامی (1)


طرز تهیه

1.    سینه مرغ را همراه با یك لیوان آب، یك عدد پیاز، كمی نمك و نصف مقدار زعفران حل شده با شعله ملایم بپزید تا آب آن كشیده شود. سیب زمینی ها را بپزید. آنها را تا گرم هستند رنده یا چرخ كنید. مرغ و سیب‌زمینی را مجددا چرخ کنید و پیاز را نیز داخل آنها رنده كنید.

2.    تخم مرغ، زعفران حل كرده، نمك و فلفل را به مواد بیفزایید و خوب ورز دهید.

3.     كف دست خود را به پودر سوخاری آغشته کنید و از مایه به اندازه یك پرتقال متوسط بردارید و آن را به صورت گرد یا بیضی شكل دهید و در روغن سرخ كنید.


کتلت مرغ و هویج

مواد لازم (4 نفر)

•    400 گرم گوشت مرغ

•    2/3 پیمانه لپه

•    1 عدد تخم‌مرغ

•    نصف پیمانه هویج رنده شده

•    یک پیمانه گشنیز تازه

•    4 عدد گوجه فرنگی متوسط

•    1 عدد پیاز متوسط

•    نمك، فلفل سیاه و زردچوبه

•    5 قاشق مرباخوری روغن مخصوص سرخ کردنی

انواع کتلت‌ و شامی (1)

طرز تهیه

1.    ابتدا گوشت مرغ‌ را چرخ كنید. لپه پخته شده را نیز چرخ کنید.

2.    لپه را با پیاز، هویج رنده‌شده، تخم‌مرغ، گشنیز خرد‌شده و ادویه‌ها با هم مخلوط کنید و ورز دهید.

3.    در تابه‌ای كه از قبل روغن مخصوص سرخ كردنی در آن ریخته‌اید و داغ شده است، کتلت ها را سرخ كنید.

4.    گوجه‌فرنگی‌های رنده‌شده را با كمی نمك و فلفل مزه‌دار كنید و روی كتلت‌های سرخ شده بریزید.

5.    آنها را چند دقیقه‌ای روی حرارت ملایم بگذارید تا گوجه فرنگی ها هم بپزند. سپس آنها را گرم سرو کنید.


طرز تهیه شامی گیلانی

مواد لازم (6 نفر)

•    500 گرم گوشت چرخ‌کرده گوسفد یا گوساله

•    1 عدد پیاز

•    2 عدد سیب زمینی

•    250 گرم لپه

•    75 گرم مغز گردو

•    500 گرم سبزی معطر (جعفری، تره، نعنا و ترخون)

•    5 تا 6 عدد تخم مرغ

•    روغن مایع

•    1 قاشق چایخوری زعفران دم کرده

•    نمک و فلفل سیاه

انواع کتلت‌ و شامی (1)

طرز تهیه

1.    گوشت، پیاز و لپه را بپزید تا آب آن تمام شود.

2.    سبزی را پس از پاک کردن، بشویید و ریز خرد کنید. سیب زمینی را بپزید و رنده کنید و همراه سبزی، گوشت و لپه چرخ کنید.

3.    مغز گردوی خرد شده، نمک، فلفل، زعفران و تخم مرغ را به آن بیفزایید و ورز دهید. به اندازه یک گردو از آن را در کف دست پهن کنید و در روغن داغ سرخ کنید. سپس آنها را با دورچین دلخواه سرو کنید.

درباره ی bano1

مطلب پیشنهادی

آموزش دوخت کیف گذرنامه و مدارک چرم

دوخت کیف چرم ، آموزش دوخت کیف گذرنامه و مدارک چرم  : یکی از کارهای …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی را وارد نمایید *

قالب وردپرس قالب وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس وردپرس قالب وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس